Fremadstormende Saint Levant kommer til Danmark

Fremadstormende Saint Levant kommer til Danmark

11. juni 2024

Saint Levant gæster Pumpehuset den 13. november 2024 som led i sin DEIRA Tour.

Marwan Abdelhamid, AKA Saint Levant, er født i Jerusalem under den anden Intifada af en fransk-algerisk mor og serbisk-palæstinensisk far.

10 år af sin opvækst boede han i Gaza, som han senere ville dedikere sin første EP From Gaza with Love til. Under kampene i 2007 var han og familien tvunget til at flygte fra Gaza til Jordan, hvor han levede resten af sin ungdom, indtil han flyttede til Los Angeles.

Med inspiration fra sine rødder og med indflydelse fra traditionel arabisk musik, R&B og hiphop, omfavner Saint Levant pluraliteten af sin egen kulturelle arv, det arabiske samfund på verdensplan og ikke mindst den palæstinensiske kamp. Og sangene, som han skriver på både arabisk, fransk og engelsk, har for længst tryllebundet et globalt publikum med deres internationale appel.

Saint Levant’s seneste udgivelse, albummet Deira fra 2024, fremkalder billederne af et hotel med udsigt over havet i Al-Rimal i Gaza City – et hotel, som hans far – der er arkitekt og entreprenør – har tegnet og sidenhen drevet. Engang var Hotel Deira en af de smukkeste konstruktioner i byen og det sted, Marwan kaldte hjem. I dag er det ødelagt af det israelske militærs seneste bobninger.

Saint Levant’s musikalske projekt er forestillingen om hotellet som et sted, han kan vende tilbage: en personlig destination; et pejlemærke der symboliserer et frit Palæstina.

Billetsalget til Saint Levants koncert i Pumpehuset den 13. november starter fredag den 14. juni klokken 10.00 via pumpehuset.dk og Billetto.