Amy Macdonald på tour med nyt album

Amy Macdonald på tour med nyt album

SKOTSK SINGER/SONGWRITER BESØGER VEGA I 2017

Amy Macdonald var kun 19 år gammel, da hun slog igennem med superhittet ”This Is The Life”. Singlen lå på førstepladsen i 10 lande, og albummet med samme titel lå på førstepladsen over mest solgte albums i Danmark tilbage i 2007. Sir Elton John erklærede sig som kæmpe fan og inviterede Amy Macdonald til at varme op til en af sine koncerter, og de to album ”A Curious Thing” og ”Life In A Beautiful Light” udkom herefter i henholdsvis 2010 g 2012 og høstede også en del succes. Nu er den talentfulde skotte blevet voksen og kan i 2017 fejre både sin 30 års fødselsdag, at det nye album ”Under Stars” bliver udgivet i februar, samt en omfattende turné i England såvel som besøg i Københavns Store VEGA til marts.
 
Amy Elizabeth Macdonald blev født i East Donbartonshire i 1987 og er en ægte skotte: Hun ser fodbold og spiser haggis – men hader dog whisky. En ung Amy blev inspireret til at være musiker, da hun som 12-årig oplevede bandet Travis. Hun lærte sig selv at spille guitar og begyndte at skrive sange, og som 15-årig optrådte hun på barer og cafeer rundt omkring i Glasgow. Amy Macdonald's kendetegn er hendes stærke, skotske accent, der gennemsyrer hendes folk-poppede sange. Hendes guitar er det bærende instrument, og hendes tekstunivers bærer præg af at komme fra en ung kvinde med begge ben på jorden – og ben i næsen.
 
Da Amy Macdonald gæstede Skanderborg tilbage i 2010, var GAFFAs anmelder begejstret og kaldte hende for ”(…) en ung, talentfuld stjerne på musikhimlen”. Når Macdonald gæster Store VEGA vil det være med endnu et album med i tasken. Om ”Under Stars” har hun udtalt: "Det har været omkring 2 år undervejs, hvilket er lang tid. Tidligere skulle tingene ske hurtigt, men nu hvor albummet er færdigt er jeg glad for, jeg tog mig tid til det – det har fået al den kærlighed, det fortjener”. Albummet er produceret af Cam Blackwood og My Riot, der tilsammen har produceret for kunstnere som Florence + The Machine, Birdy, George Ezra og London Grammar.

Med et nyt album og singer/songwriteren Newton Faulkner med sig på turnéen som special guest, kan det kun blive en sand fornøjelse at have besøg af den store skotske stemme Amy Macdonald den 10. marts i Store VEGA.