Aurora - Lille VEGA, 28. april

Aurora - Lille VEGA, 28. april

19-årig electropop-sangerinde spiller melankolske og eksperimenterende sange i VEGA

Den kun 19-årige sangerinde Aurora Asknes, har trods sin unge alder, allerede taget hjemlandet Norge med storm. Med en håndfuld singles, en nyligt udgivet ep og et kommende debutalbum, er hun klar til at spille koncert i Lille VEGA lørdag den 28. april.

Den norske electropop sangerinde,Aurora, har tidligere spillet koncert i VEGA, da hun i februar i år var support for Jessie Ware i Store VEGA. Nu vender hun tilbage, men denne gang som hovednavn. Siden vi sidst havde fornøjelsen af hende, er der sket meget for det unge talent. Hun har udgivet debut-ep’en Running with the Wolves, som udkom i april – fire tracks, der gennem elektronisk instrumentering og en vokal med folk-referencer, elegant indvier lytteren i et eksperimenterende, electropop univers. 

Historier fra det virkelige liv
Det blev meget tidligt klart for Aurora at hun skulle beskæftige sig med musik. Som 6-årig blev hun selvlært pianist og da hun var 10 år, havde hun allerede skrevet sine første sange. Hendes sange, som hun alle ser som små historier, er inspireret af det virkelige liv. Hendes første komposition ”I Had A Dream” skrev hun efter at have set en fuld mand sove på gaden i hendes hjemby. Aurora er meget melankolsk og med inspirationskilder som David Bowie, Leonard Cohen og Johnny Cash, har hun lovet sig selv ikke kun at skrive lykkelige historier, men skrive virkelighedstro historier om folks liv.

Efter debut-ep’ens udgivelse tog den internationale karriere fart. Running with the Wolves sikrede hende airplay på flere britiske radiostationer – herunder BBC, samt optrædner på engelske festivaler. Nu har Roskilde Festival også fået øje på det unge stjernefrø. Den 11. november, kunne de offentliggøre, at de netop har booket Aurora til at spille på næste års festival. Med et kommende fuldlængde album og koncerter i det meste af Europa, lader det til, at 2016 bliver et spændende år for Aurora, og vi er glade for, at hun lægger vejen forbi Lille VEGA den 28. april.