Aurora klar med ny turné

Aurora klar med ny turné

AURORA BESØGER STORE VEGA

Den norske sangerinde, Aurora, er blandt andet blevet kaldt en af de mulige arvtagere for store nordiske navne som Robyn og Lykke Li. Nu lægger det unge stjernefrø vejen forbi København, når hun giver koncert i Store VEGA den 19. januar 2019. 

Allerede før udgivelsen af sin debut-ep havde den unge nordmand underskrevet pladekontrakter i hjemlandet Norge samt Europa og USA. Internationale medier som NME samt flere BBC-kanaler fulgte sangerinden tæt, men især Auroras bidrag til den norske hit-serie, Skam, i form af nummeret ‘Conqueror’, fik for alvor publikum til at forelske sig pladask i hendes melankolske synth-popsange. I sommer spillede Aurora på NorthSide Festivalen, og nu er turen kommet til København, når hun efter nytår giver koncert i Store VEGA.

Allerede som 16-årig skrev Aurora med efternavnet Aksnes nummeret, ‘Puppet’, som hun opførte på sin skole. Af ren og skær begejstring optog Auroras venner nummeret og delte det på en norsk streamingside. Herefter er det gået støt fremad. I 2015 udgav Aurora ep’en, ‘Running With Wolves’, der hurtigt slog døren ind til udlandet. I 2016 fulgte debutalbummet, ‘All My Demons Greeting Me as a Friend’, der fik opmærksomhed fra medier som New York Times, The Guardian, Rolling Stone og førnævnte NME. Internationale superstjerner som Katy Perry og Troye Sivan tweetede kærlighedserklæringer til den unge nordmand og albummet strøg ind som nummer et på albumhitlisten i hjemlandet. Også sangerindens populære coverversion af Oasis-nummeret, 'Half The World Away’, fik en plads på den engelske single-hitliste, og hendes fortolkning af David Bowies ikoniske sang, ‘Life On Mars’, dukkede op i den kendte amerikanske serie, ‘Girls’.

Aurora gav tidligere i år koncert på den toneangivende festival, Coachella, og har annonceret en større europæisk turné, der blandt andet bringer hende til England, Frankrig, Italien, Holland, Tyskland, Schweiz og Belgien. Derudover har sangerinden travlt med at færdiggøre sit kommende andet album, hvorfra hun har udgivet den stærke single, ‘Queendom’. Nummeret tegner godt for den kommende plade, som vi forhåbentlig kommer til at høre meget mere til, når Aurora lægger vejen forbi Store VEGA den 19. januar 2019.