Australske The Temper Trap til Store VEGA

Australske The Temper Trap til Store VEGA

AUSTRALSK ROCKVIDUNDER I STORE VEGA

Tilbage i 2009 brød The Temper Trap, med karismatiske Dougy Mandagi i front, gennem lydmuren med det storsælgende debutalbum ”Conditions”. Albummet sikrede det australske indie-rockband en ARIA, Australiens svar på en Grammy, og særligt singlen ”Sweet Disposition” var ikke til at komme uden om.

Også bandets andet album klarede sig godt. Den selvbetitlede debutopfølger gik nummer et i hjemlandet i 2012, og singlen ”Need Your Love” hærgede hitlisterne og sikrede bandet en opvarmningstjans for Coldplay. 

I tiden efter, er bandet gået fra at være en kvintet til en kvartet og har holdt en pause fra landevejen for at koncentrere sig om at skrive materiale til deres tredje album, ”Thick As Thieves”, der udkom i juni i år til roser fra anmelderne. Allmusic.com kaldte det blandt andet ”en opløftende og sofistikeret samling sange”, mens Pitchfork hæftede sig ved at bandet er ”let at elske”

At The Temper Trap stadig er et yderst levende foretagende kunne man opleve på dette års NorthSide Festival, hvor bandet leverede en forrygende koncert. Under overskriften ”Uprætentiøs Stadionrock” skrev Gaffa blandt andet: 

”’Sweet Dispostion’. Sikke en popperle! Uimodståelig! Når enkelhed opnår ubesværet dybde. Det krævede blot de første to toner af det enkle guitarriff – med dets toner gentaget af et kraftigt ekko – før gåsehuden piplede sirligt frem. Folk klappede straks med, og pludselig var vi her. Sammen. Fællesskab. Den blev fremført med en sjælden førstegangsglæde, hvor bandet strålede. Vokalen svævede perfekt i luften, som hidkaldt den sommeren selv lige der.”

Nu er der mulighed for at opleve eller genopleve en af forsommerens musikalske stjernestunder,  når de australske drenge spreder stjernestøv og rockhymner i Store VEGA den 12. december.