BANKS giver første headline-koncert i Danmark

BANKS giver første headline-koncert i Danmark

Smooth R&B, der minder om Aaliyah tilført en snas dystopisk electronica. Sådan beskrives sangerinden BANKS bedst. Til februar kan du glæde dig til at opleve den smukke, talentfulde amerikaner, når hun gæster Store Vega.

 

Jillian Rose Banks kom til verden i 1988 i Orange County. Hun begyndte at skrive sange som 15-årig og er autodidakt klaverspiller, efter en ven gav hende et keyboard, da hendes forældre blev skilt. Skilsmissen tog hårdt på den unge Banks, der senere læste psykologi og skrev afhandling om skilsmissebørn.

 

Men det er musikkens verden, der endte med at trække mest i den nu 28-årige Banks. Debutalbummet Goddess udkom i 2014 efter de succesfulde EP’er ”London” og ”Fall Over”. Den 30. september udgiver Banks sit andet album, der har fået titlen ”The Altar” og allerede har kastet tre singler af sig: Den FKA Twigs-inspirerede ”Fuck With Myself” efterfulgt af det fængende pophit ”Gemini Feed” og ”Mind Games”, der leder tankerne hen på en tidlig, kvindelig The Weeknd (som hun i øvrigt har varmet op for på to turnéer).

 

Banks har besøgt Danmark to gange før – til en Soundvenue Session på RUST i 2013 og med en 45 minutter lang koncert på Roskilde Festivals elektroniske Apolloscene i 2014. Det bliver altså første gang, den amerikanske sangerinde giver sig i kast med sin egen headline-koncert i det danske. Med roser fra anmeldere såvel som fans over hele verden, kan det kun blive godt, når BANKS gæster Store Vega med sin dystre electro-R&B.