BENAL - DET NÆSTE NIVEAU TOUR 2019

BENAL - DET NÆSTE NIVEAU TOUR 2019

Danske Benal følger op på deres sejrsgang på årets danske festivaler, med indendørs koncert i den genåbnede K.B. Hallen. Koncerten finder sted lørdag den 20. april 2019.

Knap står K.B. Hallen på Frederiksberg færdig, før den hårdtslående rapduo, Benal, har annonceret sit indtog. Lytter man til jungletrommerne efter duoens triumftog gennem de danske festivaler, med anmelderroser fra blandt andet koncerter på Roskilde Festival og Smukfest, er der lagt i ovnen til en aften, der nok skal få fundamentet i den nyopførte konstruktion til at ryste.

Bandet forstår at sætte kulør på musikalske samarbejder på plade såvel som live. På duoens seneste anmelderroste album, ‘Hvis det virkelig er vigtigt’ fra 2017, var der en lang række prominente gæster på tracklisten. Etablerede popnavne som Medina og Marie Key, til hiphop-sværvægtere som Orgi-E samt navne som Solveig Sandnes, Lone Hørslev og Cecilie Noer demonstrerede et uforudsigeligt og vidtrækkende persongalleri. På årets Roskilde Festival blev festen kørt sikkert i stilling af førnævnte Orgi-E og Marie Key, samt navne som Burhan G, Phlake-frontmand, Mads Bo Iversen, Niels Brandt fra Minds of 99 og Jokeren. Om der er noget lignende i støbeskeen til koncerten i K.B. Hallen er endnu for tidligt at spå om.

Duoen, bestående af rapper Benjamin Hav og producer Albert Wanscher, har med deres fusion af hårdtslående rim, skrøbelig poesi og koncise hiphop-produktioner med elektronisk islæt, på kort tid positioneret sig i toppen af superligaen på den danske hiphop-scene. I 2013 debuterede Benal med EP’en ‘Baby’, der samme år blev fulgt op af yderligere to EP’er, ‘Hiphop’ og ‘Hvad med nu?’. I 2016 landede debutalbummet, ‘Nu’, og i 2017 kom så album toeren, ‘Hvis det virkelig er vigtigt’, der for alvor manifesterede Benal på den danske musikscene. Samme år modtog duoen en af landets største musikpriser, P3 Guld, i kølvandet på massiv airplay på P3 og status som Ugens Uundgåelige på kanalen.

I 2018 har Benal udover deres anmelderroste koncerter på blandt andet Roskilde Festival og Smukfest, spillet en række udsolgte koncerter landet over, herunder hele fem koncerter i Store Vega. I foråret udgav Benal den nye single, ‘Nu Her’, der måske kan tyde på, at publikum også vil kunne høre helt nyt materiale fra den succesfulde duo, når Benal rammer K.B. Hallen lørdag den 20. april 2019. Rygtet siger nemlig, at der er et nyt album på vej fra succes-duoen.

Selv siger Benjamin, gruppens frontmand: “Vi har fået så meget af folket. Nu er det på tide at give dem lidt igen. Og med ‘lidt’ mener jeg deres livs bedste oplevelse inkl. dengang fætter Erik blev kontinent”.

Albert, gruppens producer, tilføjer: “Vi har drømt om at lave noget vanvittigt, og nu er vi klar til at imødekomme folks små ansigter med en bredside af uanstændig ruskomsnusk serveret med en bas, der får Annette Heick til at undskylde overfor Mascha Vang i visheden om, at vor himmelske skaber har genvundet troen på mennesket”.

 

Kalender
Aktuelle koncerter