Barndomsfortællinger fra excentriske folkrock’ere

Barndomsfortællinger fra excentriske folkrock’ere

Barndomsfortællinger og nørdede 80’er-minder fra excentriske folkrock’ere

Gennem de seneste næsten 20 år har Will Sheff og Okkervil River optrådt med sine folkrock-fortællinger på den alternative musikscene i USA sammen med navne som Midlake, Two Gallants og The Decemberists. 

Bandet har oparbejdet lidt af et bagkatalog gennem karrieren. Som ny lytter kan man starte med hovedværket Black Sheep Boy (2004), som giver et godt billede af Okkervil Rivers finurlige og historiemættede univers.

Nørdede barndomsfortællinger 
På det seneste album, The Silver Gymnasium, fra 2013 fortæller Sheff anekdoter fra sin barndom i senfirserne som en bebrillet, rødhåret dreng med skæve tænder. Minderne gennemsyrer sangene mixet med masser af popkulturelle referencer og ungdommelig usikkerhed.

Lyt blandt andet til ”Down Down the Deep River”, der serverer følgende beskrivelse af båndoptager-generationen. 

"Tell me 'bout the greatest show or the greatest movie you know
Or the greatest song that you taped from off the radio
Play it again and again — it cuts off at the ending, though
Tell me I'm always gonna be your best friend
Now you said it one time — why don't you say it again?"

Okkervil River R.I.P
Mellem 2013 og 2015 har Will Sheff indspillet en håndfuld sange, som udkommer på albummet Away i september. Sangene blev skrevet, mens Sheff gennemgik store udfordringer personligt og professionelt, hvilket også afspejler sig i sangtitlerne fx “Okkervil River R.I.P” og “Frontman in Heaven”. Shef indspillede sangene med andre musikere end bandmedlemmerne fra Okkervil River, så det bliver spændende at se, hvilken konstellation, der rammer Lille VEGA næste år.