Battleme leverer melodisk rock i Lille VEGA

Battleme leverer melodisk rock i Lille VEGA

Battleme er navnet på Matt Dreniks soloprojekt, der startede ud som et lo-fi folk enmandsprojekt, men sidenhen har udviklet sig til hårdtslående rock & roll. Med et nyt album på trapperne, der blev til under de første måneder af den amerikanske valgkamp i 2016, udforsker Battleme den amerikanske psyke og vores manglende realitetssans i verdenen. 

Det kommende album, Cult Psychotica er ifølge Battleme et konceptuelt landskab med helte og tabere, vildledte sandheder og teorier, yderst meningsfuld i dets levering og gribende i dets kritik af øjeblikket. Cult Psychotica er et politisk album, som er en reaktion på det Trumpianske teater, en refleksion over vores smadrede virkelighed. Det er sange skrevet i udbrud, men med forståelige tekster. 

Den melodiske rock
Battleme har indtil videre udgivet to albums i samarbejde med pladeselskabet El Camino. I 2016 udkom albummet Habitual Love Songs. Efter at have turneret med det tidligere album, Future Runs Magnetic, i 2014 trak Matt Drenik sig tilbage for en stund i sit kælderstudie i Portland. 

Her udforskede Drenik nye veje for sin musik, der tog retning mod mere klaverspil, stærke melodier og større ballader. Drenik gik sidenhen i studiet med band og snart var tyve skitser forvandlet og indspillet til fjorten færdige sange, der skulle udgøre albummet. Habitual Love Songs består af en smittende ombæring af diffus, høj og psykedelisk slacker rock. 

Flere af Battlemes sange er blevet benyttet af den amerikanske hit-serie, Sons Of Anarchy. Heriblandt nummeret ”Burn This Town”, som blev brugt i finaleafsnittet i sæson 2 samt et nu velkendt cover af Neil Youngs ”Hey hey, My my”.