Ben Caplan prædiker rå folkpoesi

Ben Caplan prædiker rå folkpoesi

Tirsdag den 25. oktober omdanner canadiske Ben Caplan Lille VEGA til en røgfyldt bar efter lukketid, når han brøler sine desperate dæmoner ud i selskab med The Casual Smokers.

En karismatisk charmør og en rå klaversmadrer. En galning og en ærlig poet. En musiker med en kærlighed til både skrøbelige akkorder og brudte melodier. Canadiske Ben Caplan er det hele.

Sidste år imponerede han med en udsolgt koncert i Ideal Bar, og den 25. oktober følger han op på succesen i Lille VEGA sammen med sit band The Casual Smokers.

Djævlen drikker bourbon
Han er blevet kaldt en blanding af Leonard Cohen, djævlen og Tom Waits efter masser af bourbon. Men inspirationen til Caplans medrivende folk-fortællinger kommer dels fra østeuropæisk sigøjnerviser, jødisk folkemusik og sydstaternes dybtføltesoul.

Ført an af Caplans rå, raspende og brølende croon kommer man som lytter både med til den vindblæste ensomhed i det kolde Canada og den røgfyldte bar i New Orleans, hvor whiskyen flyder, og knytnæverne sidder løst.

Hør eksempelvis ”Down to the River” fra debuten In Time of The Great Remenbering, hvor Caplan beretter som desperationens prædikant helt ude fra kanten af livet:

“Cause there is no such thing as a dying man
We're alive till the moment we're dead
And a drowning man is just a living man
Who hasn't run out of his last bit of breath”

Nye og flere kringelkroge
Selvom den kantede musiker næsten konstant er på turné, fik han i 2015 tid til at følge op på debuten med Birds With Broken Wings, der udforsker endnu flere kringelkroge af folk, blues, roots og soul.

Caplans galgenhumor og overvældende stemme kommer for alvor til sin ret live, og med supportjobs for navne som Grizzly Bear, Dirty Projectors og Blondie har han bidt sig fast som et live navn, der virkelige kryber ind under huden på én.