Billie Eilish kommer til Danmark

Billie Eilish kommer til Danmark

AMERIKANSK VIDUNDERBARN KOMMER TIL DANMARK

Da amerikanske Billie Eilish var bare 13 år gammel, udgav hun singlen ”Ocean Eyes” via Soundcloud. Hendes storebror hjalp med at skrive og producere, men den kunstneriske ballast og inciterende vokal stod den unge Billie selv for. ”Ocean Eyes” har nu over 87 millioner streaminger på Spotify, og til februar kan Danmark nyde godt af dette nu 16-årige stjernefrø, når hun besøger Store VEGA i København den 13. februar.

Billie Eilish Pirate Baird O'Connell stammer fra det trendy Highland Park i Los Angeles, hvor hun voksede op i en familie fyldt med musikere og skuespillere, og blev hjemmeundervist. Allerede som otteårig blev Billie en del af det lokale børnekor, og hvad der skulle have været et nummer med storebrorens band, blev altså til singlen ”Ocean Eyes”. Interscope Records fik hurtigt færten af stjernepotentiale i den endnu meget unge Billie, der blev signet og udgav ep’en ”Don’t Smile At Me” i august 2017. Et begyndende gennembrud stod nu for døren, og prominente figurer som sangerinden Lorde, rapperen Vince Staples og designhuset Chanel stod klar til at slutte sig til koret af folk, der spåede Billie Eilish til at være den næste store stjerne.

Billie Eilish har en helt uhørt kreativ åre i forhold til sin unge alder. Hendes sangskrivning er utroligt moden med opfindsomme tekster indkapslet af en sjældent inspirerende vokal i et univers af sjælfuld og velkomponeret electropop. I april i år udkom singlen ”Lovely” featuring Khalid. Singlerne ”Bitches Broken Hearts” og ”You Should See Me in a Crown” har fulgt trop, og der hviskes nu i krogene med forhåbning om et debutalbum, der skulle stå for døren. Ind til da kan vi glæde os til at opleve dette vidunderbarn på scenen, når Billie Eilish besøger Store VEGA den 13. februar 2019.