Bon Iver giver 2 koncerter i Den Grå Hal

Bon Iver giver 2 koncerter i Den Grå Hal

BON IVER ER TILBAGE!

Efter fem års stilhed bryder Bon Iver tavsheden. Ved dette års Eaux Claires Music & Arts Festival i Justin Vernons hjemby i Wisconsin, spillede Bon Iver albummet "22, A Million" i sin fulde længde. Samtidig slap bandet de 2 første singler. En tredje single fulgte kort efter. Den 30. september ser det nye album så dagens lys, og fans kan se frem til to koncerter i Den Grå Hal på Christiania den 2. og 3. februar næste år. Og dét er en glædelig nyhed for bandets danske fans, der har måttet vente tålmodigt på nye koncertdatoer siden 2012.

Det hele startede med hjertesorg for den nu 35-årige Justin Vernon. Efter et brud udkom hans projekt, Bon Iver, med debutalbummet ”For Emma, Forever Ago” i 2007. Anmelderne fik julelys i øjnene, og publikum samtykkede og sang unisont med på de hjerteskærende sange til udsolgte koncerter verden over. ”For Emma, Forever Ago” blev først udgivet på Vernons eget selskab, men blev hurtigt opsnappet af de velrenommerede indieselskaber Jagjaguwar og 4AD. Og derfra gik det stærkt.

Opfølgningsalbummet ”Bon Iver, Bon Iver” fra 2011 og de efterfølgende turnéer, der blandt andet bragte bandet forbi både Falconer Salen i 2011 og Roskilde Festival og Forum i 2012, fik ikke anmeldere eller fans til at skorte på begejstringen – tværtimod. Derfor susede forundring og ramaskrig verden over, da der pludselig blev helt stille fra den Wisconsin-baserede indiefolk-kvartet.

Vernon havde nemlig ikke mere at skrive sangtekster om til sit Bon Iver-projekt. I stedet fokuserede han på sit band, Volcano Choir. Men ventetiden er heldigvis ovre, idet Bon Ivers tredje studiealbum ”22, A Million” udkommer ganske snart. En af de tre første singler fra albummet med titlen ”33 GOD” er mere elektronisk inspireret end de tidligere værker, der er strømmet ud af Justin Vernons kunstneriske årer. 

Det bliver uden tvivl en smuk og enestående oplevelse at opleve Justin Vernon & co. i Den Grå Hals meget intime rammer den 2. og 3. februar, til hvad der må forventes at blive nogle af 2017's mest eftertragtede og hypede koncerter.