Britisk soul til Danmark

Britisk soul til Danmark

Singlen ”Home Again” fra albummet af samme navn blev gennembruddet for Michael Kiwanuka tilbage i 2012. Den 28-årige brite er nu klar med opfølgningsalbummet ”Love & Hate”, der udgives den 3. juni i år.

Michael Kiwanuka voksede op i Nordlondon med sine forældre, der er flygtninge fra Uganda. Kiwanuka startede sin karriere som guitarist for rappere som Chipmunk og Bashy samt som rockmusiker med en forkærlighed for Radiohead og Nirvana. Han tog dog forholdsvist hurtigt springet over til soulmusik, da han kom i stald hos pladeselskabet Communion Records. EP’erne ”Tell Me A Tale” og ”I’m Getting Ready” udkom begge i 2011, hvor Kiwanuka også opvarmede for Adele på hendes turné. Den britiske musikpresse udråbte ham hurtigt til at være den nye Van Morrisson, og kronede ham som den nye konge af soul i moderlandet.

Michael Kiwanuka blev også sammenlignet med soulstjerner som Bill Withers og Otis Redding da ”Home Again” udkom. Den nye plade ”Love & Hate” kommer efter sigende til at bære præg af en mere flyvsk og psykedelisk lyd. Kiwanuka har selv udtalt følgende om albummet: "Jeg har altid haft lyst til at lave et album, der føltes og lød som det her, og det har virkelig hjulpet mig at arbejde med fyre så gode som Danger Mouse og Inflo".

Det er første gang Kiwanuka samarbejder med den garvede producer Danger Mouse (Gnarls Barkley) og det unge, britiske producertalent Inflo. Førstesinglen ”Black Man In A White World” er netop udkommet, flankeret af en smuk video instrueret af Hiro Murai. Den japanske instruktør har tidligere samarbejdet med rapperne Flying Lotus og Earl Sweatshirt.

Den 5. november vender Kiwanuka tilbage til Danmark, denne gang i de fantastiske omgivelser i DR Koncerthuset, Studie 1.