Britiske Lamb i Store VEGA

Britiske Lamb i Store VEGA

LAMB GÆSTER DANMARK TIL OKTOBER


Den Manchester-baserede elektropopduo Lamb blev dannet af produceren Andy Barlow og singer/songwriteren Lou Rhodes i starten af 1990’erne. Lambs musikunivers har rødder i den bevægelse af trip hop, der udsprang fra Bristol i start-halvfemserne, blandet med drum and bass og aner af jazz. På baggrund af bare tre singler, skrev duoen kontrakt med det respekterede pladeselskab Mercury Records i 1995, om at udgive seks album under selskabets vinger. Albummet ”Lamb” udkom året efter, i 1996, og satte Lamb på verdenskortet med singlen ”Górecki”. I 2001 udgav Lamb deres tredje album, ”What Sound”, hvor hitsinglen ”Gabriel” figurerede på.  

På grund af både Barlows og Rhodes’ sideprojekter, holdt de en pause fra Lamb-projektet i en årrække. I 2009 blev bandet dog gendannet, og i 2011 udgav de albummet ”5”, som udkom via crowdfunding fra duoens fans. Lamb har i alt udgivet syv album i perioden 1996 til 2014, og har således sat sig tungt på den britiske trip hop-trone.

Lambs kommercielle succes har været mere eller mindre begrænset til moderlandet England. Til trods for dette har duoen præsteret af trække fulde huse med deres kringlede kompositioner og genre-leg, når de har gæstet Danmark i tidligere år. Og det overrasker ikke: Lamb er omgærdet af en cool mystik, der tiltrækker publikummer i alle aldre og størrelser. Man kan altså forvente en interessant aften i Lambs nærvær, når elektroduoen gæster Store VEGA til oktober. 

Kalender
Aktuelle koncerter