Cashmere Cat er popstjernernes foretrukne legekammerat fra Norge

Cashmere Cat er popstjernernes foretrukne legekammerat fra Norge

Den 12. oktober spiller norske Cashmere Cat i Lille VEGA. Produceren har med sine unikke, voluminøse kompositioner fået verdensstjerner som Kayne West og R. Kelly til at falde bagover af begejstring.

Cashmere Cat har netop udgivet sit debutalbum 9, som er blevet rost til skyerne for dets underspillede og ukonventionelle kompromisløshed.Cashmere Cat har i en årerække arbejdet og produceret for mastodonter som Kayne West, Miguel og R. Kelly.

Bag navnet gemmer sig den 29-årige norske, musiker Magnus August Høiberg, der startede karrieren som dj, og repræsenterede Norge til DMC World DJ Campionships fra 2006 til 2009 under kunstnernavnet DJ Final. I 2012 udkom hans debutep Mirror Maru, under Cashmere Cat aliasset.

Ep´en fik support af artister som Hudson Mohawke, Rustie samt Gilles Peterson og titelnummeret røg med på soundtracket til det populære videospil Grand Theft Auto V i 2013.

I januar 2013 blev han inviteret til Los Angeles af musiker Benny Blanco for at producere og samarbejde på en række artisters albums. Et år senere udgav Cashmere Cat sin anden ep Wedding Bells.
Han producerede og featurede Ariana Grandes ”Be My Baby” fra sangerindens album My Everything. Samtidig med indspilningerne af debutalbummet fandt den hårdtarbejdende musiker også tid til at co-producere nummeret ”Wolves” fra Kayne Wests monumentale værk The Life of Pablo.

Det er Høibergs særlige evne til at sammensætte et væld af genrer i et smukt, elektronisk univers, der har fået artister som Kayne West og R. Kelly til at ringe til Bergen for at sætte et samarbejde op.

På den længeventede debut, hvor vokalerne forvandles til eklektiske samples der pitches i alle retninger. Lydbilledet forekommer overvældende, men under de mange lag af synth og samples, gemmer der sig en smuk afmålthed fra den ydmyge, ombejlede producer.