Charli XCX giver koncert i Store VEGA

Charli XCX giver koncert i Store VEGA

Den britiske sangerinde og hitmager står bag utallige hitsingler, og hun står i dag som en af de mest uforudsigelige og visionære popnavne. Nu bringer Charli XCX sit futuristiske popunivers til Danmark, når hun torsdag den 7. november giver koncert i København.

Det ene øjeblik turnerer Charli XCX med internationale popstjerner som Katy Perry og Taylor Swift, og det næste arbejder hun med nogle af de mest innovative og nyskabende musiknavne, som SOPHIE, Kim Petras, Tove Lo og ikke mindst danske MØ. Kombineret med sine exceptionelle evner som producer, sangskriver og visuel kunstner, er Charli XCX på rekordtid blevet en respekteret force i det internationale poplandskab, og nu har den britiske succeshistorie annonceret en ny koncert på dansk jord.

Charli XCX er født i Cambridge, England, med det borgerlige navn, Charlotte Aitchison, hvor hun som 14-årig begyndte at skrive musik. Kort tid efter dukkede hendes numre op online, og hun begyndte at optræde til raves. I årene efter voksede hendes popularitet støt, og da hun i 2012 samarbejdede med Icona Pop på hittet, ‘I Love It’, var der ingen vej tilbage.

Singlen blev et af det års største hits og strøg blandt andet til tops på den britiske hitliste. Charli XCX udgav kort efter sit debutalbum, ”True Romance”, og har efterfølgende hittet med singler som ”Boom Clap”, ”Break the Rules”, ”Doing It”, ”After the Afterparty” og ”Boys”. Derudover har hun også medvirket på hits som ”Fancy” (Iggy Azalea), ”Dirty Sexy Money” (David Guetta/Afrojack) og Rita Ora-singlen ”Girls”.

Sidste år fik Charli XCX hjælp af YouTube-stjernen, Troye Sivan, på ”1999”, og sammen skabte de et viralt hit, hvor de to fantaserer om 1990’ernes nostalgi og genskaber ikoniske øjeblikke fra blandt andet filmene ”Titanic” og ”The Matrix” samt Spice Girls’ ”Say You’ll Be There”-video.

I år har Charli XCX allerede udgivet singlen ”Blame It on Your Love”, hvor sangeren får hjælp af den fremadstormende rapper Lizzo. På ”Spicy” (en opdateret version af Spice Girls-klassikeren ”Wannabe”) samarbejder hun med Diplo og Herve Pagez, og seneste single, ”Dream Glow”, er indspillet sammen med den koreanske popsensation BTS.

Alt peger desuden på, at der ikke går længe, inden der kommer et nyt album fra Charli XCX, og det er forventningerne helt naturligt meget høje til. Det kommende album følger nemlig op på udgivelsen ”Pop 2”, der blandt andet modtog en seksstjernet anmeldelse fra Soundvenue, som kaldte pladen ”et popmesterværk”.

Charli XCX har sat sit aftryk med det ene storhit efter det andet og er med sin uforudsigelige tilgang til eksperimenterende popmusik en af de få artister, der med succes både taler til det grænsesøgende og til det kommercielle. Med en stribe storhits og helt ny musik på vej, er der ingen tvivl om, at det bliver en fantastisk oplevelse, når Charli XCX til efteråret tager sin futuristiske popfest med til Store VEGA.

Charli XCX kan opleves i Store VEGA torsdag 7. november, og billetter til koncerten kan købes via Ticketmaster.dk fra fredag den 21. juni kl. 10:00.

Koncerten præsenteres af Down The Drain Concerts.

Kalender
Aktuelle koncerter