Chilly Gonzales kommer endelig til Danmark

Chilly Gonzales kommer endelig til Danmark

Den Grammy-vindende canadiske komponist indtager DR Koncerthuset til august

Kært barn har mange titler, og i tilfældet med Chilly Gonzales har den exceptionelle komponist, pianist, producer, rapper og manuskriptforfatter også mange venner, der ofte trækker på hans talent. Siden Jason Charles ”Chilly” Gonzales i 1999 flyttede til Berlin har han skrevet og indspillet sammen med navne som Jarvis Cocker, Feist, Jane Birkin, Peaches, Daft Punk og Drake, og i 2009 kom han i The Guinness Book of Records, da han spillede verdens længste solokoncert på 27 timer, 3 minutter og 44 sekunder.

Chilly Gonzales er samtidig en musiker som det er umuligt at sætte i bås. Sideløbende med sine udgivelser af jazz og klassisk musik, har han også med stor succes fortolket populærmusik af blandt andet Weezer, Lana Del Rey og Leonard Cohen samtidig med, at han har været en del af det bizarre tyske band Puppetmastaz, der kombinerer hip hop med dukketeater.

Chilly Gonzales er dog nok bedst kendt som excentrisk og særdeles underholdende pianist, og hans Solo Piano III-turné afvikles lige nu med stor succes i udsolgte koncertsale i hele Europa. Til august bringer han endelig sit unikke talent til København, hvor han blandt andet vil præsentere materiale fra sit seneste album, ”Solo Piano III”. Det er det tredje album med impressionistisk moderne klassisk musik i en serie, der blev lanceret i 2004 og inkluderer vinderen af Polaris Music Prize 2013 (”Solo Piano II”).

Til koncerten vil Chilly Gonzales blive akkompagneret af en cellist og en trommeslager, og samtidig nyde godt af de intime omgivelser til at uddanne sit publikum om sit forhold musik i den humoristiske stil, man vil kunne genkende fra hans populære YouTube-videoer.

Chilly Gonzales kan opleves i DR Koncerthuset fredag 23. august, og billetter kan købes fra onsdag den 27. februar kl. 10:00 via drkoncerthuset.dk.