Conor Oberst til Bremen Teater

Conor Oberst til Bremen Teater

CONOR OBERST GÆSTER KØBENHAVN MED NYT ALBUM

Der er en stjerne på den amerikanske indiehimmel, der skinner lidt stærkere end de andre. Om det er under indieprojektet Bright Eyes, med punkbandet Desaparecidos eller som soloartist under eget navn, så forvandler den unge singer/songwriter nemlig alt, han rører ved, til anmelderroste albums. Nu melder Conor Oberst sin ankomst til København i det nye år med et spritnyt syvende soloalbum i baggagen.

36-årige Conor Mullen Oberst har haft musikken i blodet siden teenageårene, hvor han allerede begyndte at udgive musik som 14-årig og senere droppede ud af universitetet for at turnere i USA. I slut-halvfemserne tog karrieren for alvor fart, da Oberst turnerede med artister som R.E.M. og Bruce Springsteen. Conor Oberst er kendt for sin karakteristiske vokal og sit eminente sangskrivertalent og blev i 2008 anerkendt for sidstnævnte, da han af Rolling Stone Magazine blev kåret som årets bedste sangskriver.

Conor Oberst's sjette soloalbum, ”Upside Down Mountain”, udkom i 2014 og fik anmelderroser med sig over hele linjen. Her havde han blandt andre de svenske søskende fra folkgruppen First Aid Kit med som kor på flere sange. Nu er han klar med sit syvende soloudspil, der har fået titlen ”Ruminations” og udkommer i oktober i år. Albummet er blevet til i fødebyen Omaha i den amerikanske stat Nebraska – en geografisk placering, der ikke blev identificeret med indiemusik, før Conor Oberst gjorde sit indtog på den amerikanske musikscene. ”Ruminations” blev skabt på en enkelt vinter, til der ikke var mere brænde tilbage i garagen og indspillet på under 48 timer. Lyden er nøgen, og de mange instrumenter, der normalt flankerer Conor Oberst, er væk.

Det bliver således en ny side af Conor Oberst, publikum får at se på Bremen Teater onsdag den 25. januar 2017: En mand, der kun er bevæbnet med det essentielle - guitar, klaver, harmonika og poesi til op over begge ører.

Kalender
Aktuelle koncerter