Darwin Deez bringer krøllet, dansevenlig indiepop til VEGA

Darwin Deez bringer krøllet, dansevenlig indiepop til VEGA

Den står på højt tempo og skramlede dansetoner, når indiepop-darlingerne i Darwin Deez giver koncert i Lille VEGA den 20. august.

Legesyg indiepop
Det Brooklyn-baserede indiepop-band Darwin Deez, med den proptrækskrøllede frontmand Darwin Smith i spidsen, er et grænsesøgende et af slagsen, hvilket man kan opleve, når bandet indtager Lille VEGA torsdag den 20. august.

Med debutalbummet, Darwin Deez, fra 2010 og opfølgeren, Songs For Imaginative, fra 2013, har bandet demonstreret, at der er masser af plads til at eksperimentere med indiepop-genren. Sidstnævnte album gav musikmagasinet NME karakteren 8/10 med ordene: ”There’s a simple, unself-conscious joy to what he’s always done that is totally inclusive. He may often be characterised as a pocket Strokes, but in contrast to Julian Casablancas’ imperious blank verse, Darwin’s heart is always in full view”.

Netop dette oplever man blandt andet i bandets sangskrivning, der trækker tråde til inspirationskilder som The Strokes og Animal Collective, og som lægger op til, hvad man kan forvente af det nye album, der udkommer i 2015.

Kridt danseskoene
Også på scenen sprænger Darwin Deez rammerne for, hvad man kan forvente af et indiepop-band. Efter at have tilbragt mere end to år med at turnere på verdens landeveje, har Darwin Deez udviklet en elektrisk tilstedeværelse på scenen, der er domineret af spontanitet, synkrondans og humoristisk nerve, og som er kendt for at smitte af på publikum og garantere en dansefest.