Daugther - Store VEGA, 4. februar

Daugther - Store VEGA, 4. februar

LONDON-TRIOEN UDGIVER NY PLADE OG VENDER TILBAGE TIL STORE VEGA

Frontpersonen i Daughter er singer-songwriteren, Elena Tonra. Hun var blot 20 år gammel, da hun dannede trioen sammen med den franskfødte trommeslager, Remi Aguilella, og den schweiziske guitarist, Igor Haefeli, for at sætte stemningsfuld musik til sine emotionelle tekster.

Efter en række EP’er og singlen ‘Smother’ udkom debutpladen ‘If You Leave’ i 2013 via 4AD – et konceptværk om et strandet kærlighedsforhold, der af anmelderkorpset fik masser af ros for sin formfuldendthed og sin stadige tro på albumformatet, midt i den digitale single-tidsalder.

Tonra – der er af irsk-italiensk afstamning – og bandet gæstede dét år både Lille VEGA og NorthSide-festivalen. Da trioen samme efterår vendte tilbage til hovedstaden, var singlen ‘Youth’ blevet et stort hit, og det var derfor VEGAs store sal, der dannede ramme for koncerten.

GAFFA kaldte dengang seancen for både “magisk” og “enestående”, så der er noget at leve op til for Daughter, der til februar vender tilbage til Vesterbro-spillestedet for at gentage succesen. Med i bagagen har de denne gang et nyt album, ‘Not to Disappear’, der udkommer den 15. januar 2016.

Tonra har sammen med Haefeli skrevet en række sange til albummet, der er produceret af producerkapaciteten Nicolas Vernhes, som tidligere har arbejdet sammen med både Animal Collective, Deerhunter og The War on Drugs.

Den lovende singleforløber ‘Doing the Right Thing’ er netop udsendt, og ifølge Tonra er sangene denne gang endnu mere personlige, så der er med andre ord lagt op til endnu en unik aften med masser af emotionelle ørehængere.