De svenske hardcore-veteraner Refused indtager Store Vega

De svenske hardcore-veteraner Refused indtager Store Vega

Det bliver intenst, når det politiske punkband Refused lægger vejen forbi København til december

Det svenske punkband Refused har i dag annonceret udgivelsen af deres femte album, der samtidig er deres kun andet album efter gendannelsen i 2012. Udgivelsen af albummet følges op med en Europaturné, der bringer den intense kvintet forbi Store Vega 11. december.

Den svenske hardcore-gruppe blev dannet i 1991 og er legendariske for deres kompromisløse musik og politisk bevidste tekster. Bandet udsendte en stribe banebrydende udgivelser i 90’erne, og særligt ”The Shape of Punk To Come” (1998) står i dag som en af genrens vigtigste udgivelser.

Bandets legendariske status var tydelig, da de i 2012 efter 14 års pause lod sig gendanne og med stor succes spillede på festivaler som Coachella, Primavera og Øya i Oslo, hvor Pitchfork elskede deres koncert og sammenlignede frontmand Dennis Lyxzén med Iggy Pop.

Siden da har svenskerne udsendt albummet ”Freedom”, der viser, at bandet ikke har tabt et eneste skridt siden storhedstiden i 90’erne, og nu er der nyt på vej. Refused udsender xxx (indsæt dato) albummet (indsæt titel), der ifølge Lyxzén vil appellere til de fans, der elsker ”The Shape of Punk To Come”. Danske fans fik første smagsprøve på det nye materiale til Copenhell tidligere i år, da Refused bød på det nye nummer, ”Blood Red”, der blev introduceret som et nummer mod kapitalisme og for revolution helt i tråd med sangene på bandets politiske mesterværk fra 1998.

Dermed er der lagt op til en turné med maksimalt fokus på politisk bevidsthed blandet med vanvittige energi og intensitet, som man senest kunne opleve til en forrygende koncert på Copenhell i juni måned.

Refused kan opleves i Store Vega onsdag 11. december, og billetsalget til koncerten starter mandag 15. juli via Ticketmaster.dk.

Koncerten er en Down The Drain Concerts produktion.

Kalender
Aktuelle koncerter