Dermot Kennedy til Store VEGA

Dermot Kennedy til Store VEGA

DEN FREMADSTORMENDE IRSKE FOLK-SANGER ER KLAR TIL IGEN AT INDTAGE VEGA

Dermot Kennedy er fra Dublin og blot 25 år gammel, men takket være en række singler og ep’er er han allerede blevet spået en stor fremtid som et af de hotteste nye folk-navne.

Den unge guitarist siger selv, at han hovedsageligt er inspireret af Glen Hansards omfangsrige og intime musikalske værk, men inspiration er også hentet hos David Gray og Ben Howard. Af anmeldere er han blevet sammenlignet med navne som Bon Iver, James Blake og James Vincent McMorrow.

I 2014, da Kennedy for første gang var i studiet, inviterede han netop Hansard i håbet om, at han ville medvirke. Idolet var forhindret, men som plaster på såret inviterede han Kennedy på scenen til hans udsolgte juleshow i Dublin samme år, hvor han spillede sit eget nummer ‘After Rain’.

Derefter eksploderede den unge sangskrivers Spotify-konto – ‘After Rain’ rundede snart 19 millioner afspilninger, og Dermot Kennedy har siden opbygget sig en stor fanskare, både i Irland og i England, hvor hans koncerter i London har været velbesøgte og hypede.

Nu gælder det resten af verden, og den 1. oktober kan man opleve det unge talents næste optræden på dansk grund - senest gav han koncert i et næsten udsolgt Lille VEGA. Denne gang bliver i Store VEGA, og der er god grund til at sætte kryds i kalenderen, hvis man vil opleve et af fremtidens store navne.

Dermot Kennedys koncerter er beskrives tilmed som både intense og overvældende. Selv siger han, at det skyldes hans forbilleder, de amerikanske digtere Black Ice og Amir Sulaiman: “De har ikke musikken at gemme sig bag, og de minder mig om, at hvert eneste ord skal overbevise”.

Kalender
Aktuelle koncerter