Dermot Kennedy vender tilbage til VEGA

Dermot Kennedy vender tilbage til VEGA

Den populære irske sangskriver kan opleves i København til november med nyt album

Guitarbaseret sangskrivning og hiphop-inspireret produktion har sikret irske Dermot Kennedy millioner af streams for sange som ”After Rain”, ”A Closeness”, ”Power Over Me” og ”Glory”. Men det var hjælp fra en kollega, der sikrede den unge sangskriver sit gennembrud.

Dermot Kennedy rendte nemlig ind Glen Hansard (The Commitments, The Frames, The Swell Season) på gaden i Dublin, og mødet resulterede i en invitation til at optræde som Special Guest til den Oscar-vindende sangskrivers julekoncert i hjembyen. Kennedy spillede ”After Rain” foran en udsolgt sal, og det blev startskuddet til skifte fra små lokale klubber til turnéer rundt om i Europa og også USA.

Det er også blevet til opvarmningsjob for Lana Del Rey og studiesessions med Grammy-vindende Mike Dean (producer på udgivelser med Beyoncé, Kanye West, Travis Scott og Frank Ocean), så Dermot Kennedy har på særdeles kort tid indtaget en imponerende plads i musikbranchen.

I januar måned blev Dermot Kennedy sat på BBC's Sound of 2019 liste (sammen med navne som Rosalía og Octavian) lige efter, at han havde udsendt sit debutalbum, hvor man finder store hits som ”Power Over Me” og ”After Rain”. Men allerede måneden efter var den produktive irske sangskriver klar med et nyt hit. Seneste single hedder ”Lost” og har allerede mere end 13 millioner afspilninger på Spotify. Singlen er en smagsprøve på Kennedys andet album, der udsendes til september.

Hvor sangskriverens første albumudgivelse var en opsamling af sange, der var udsendt over en årrække, er ”Without Fear” tænkt som et regulært debutalbum. ”Without Fear” udsendes 27. september, men inden længe vil man kunne få endnu en forsmag via Kennedys næste hit, ”Outnumbered”.

Her kan man endnu engang nyde hans ru stemme og sofistikerede evne til at blande hiphop-beats med dybfølt sangskrivning. Det samme vil være tilfældet, når den charmerende irske sangskriver parkerer tourbussen på Enghavevej til november for at give koncert i København.

Dermot Kennedy kan opleves i Store VEGA mandag d. 25. november, og billetsalget starter mandag 17. juni kl. 10.00 via Ticketmaster.dk.

Koncerten arrangeres af Down The Drain Concerts og VEGA.

Kalender
Aktuelle koncerter