Dobbelt-koncert med The Hunna og Coasts

Dobbelt-koncert med The Hunna og Coasts

DOBBELT OP PÅ SUBLIM INDIEROCK

Sidst de to unge rockbands delte scene var da The Hunna varmede op for Coasts på spillestedet The Waterfront i England I 2015. Nu spiller rockfyrene side om side til en dobbeltkoncert. der ikke kan blive andet end fuldstændig formidabel og med fuld valuta for pengene, når de gæster Pumpehuset til februar.
 
The Coasts blev dannet i Bristol i 2011 af universitetsvennerne Chris Caines (vokal), Liam Willford (guitar), James Gamage (bas), David Goulbourn (keyboard) og Ben Street (trommer). I 2012 udkom debutsinglen ”Stay” og de fem gutter begyndte at turnere massivt rundt i England. Forud for det havde de opbygget bandet, skrevet sange og øvet igennem i noget så dystert som en kirkekælder. Der var dog ikke noget dystert over 2014-singlen ”Oceans”, som er en fin indierockperle om kærlighed. Singlen satte gang i Coasts’ karriere, og drengene fik pladekontrakt med både Warner Music i England og Capitol Records i USA i slutningen af 2014. Det selvbetitlede debutalbum udkom i 2016 og efterfølgeren ”This Life Vol. 1” udkom året efter. Begge album cementerede Coasts som et af de nye, centrale bands på indierockscenen. 
 
The Hunna har lidt færre år på bagen, da de blev dannet i 2015 i Hertfordshire i England. Det hele startede med at collegevennerne Ryan Potter (vokal) og Dan Dorney (guitar) ville danne et band. Dan's gamle ven Jermaine Angin (bas) kom til, og da de tre fyre mødte Jack Metcalfe (trommer), var The Hunna en realitet. I oktober 2015 udkom førstesinglen ”Bonfire”, og i starten af 2016 udkom andensinglen ”We Could Be”. Senere samme år udkom debutalbummet ”100”, som indeholder 16 sange med klare referencer til bands så forskellige som Queen og Kings of Leon. Albummet nåede en flot tredjeplads på den britiske indie-hitliste og åbnede også for et publikum i USA. Således turnerede The Hunna med Jimmy Eat World i efteråret 2016. I september 2017 udkom singlen ”Summer”, så man kan håbe, at der følger et nyt album med fra The Hunna når de kommer til Danmark til februar.
 
Det er første gang, The Hunna besøger Danmark, og blot anden gang for Coasts, der spillede på Northside festival i 2016. Heldigvis har begge bands en stor fanskare i det danske, der nok skal sørge for at gøre denne dobbeltkoncert til en regulær indiefest den 11. februar i Pumpehuset.