Elbow giver koncert i DR Koncerthuset

Elbow giver koncert i DR Koncerthuset

Det britiske band, Elbow, er et af de mest populære bands i hjemlandet og er blevet kaldt noget af det mest engelske, der er kommet ud af den britiske musikscene. Nu giver Manchester-bandet deres første danske indendørs koncert i otte år, når de besøger DR Koncerthuset den 17. november.

Elbow har i løbet af deres lange karriere vokset sig ind i rækkerne af de mest elskede britiske navne. Med et bagkatalog, der bevæger sig mellem jordnær melankoli og poetisk stadionrock, har bandet modtaget et hav af priser inklusiv en Mercury Prize, solgt millioner af plader og har konsekvent været at finde på de engelske hitlister. Alligevel skulle der fire albums til, før bandet fik sit endelige gennembrud tilbage i 2008. I dag betragtes Elbow som et af de mest populære britiske bands. Nu har Elbow annonceret deres første danske indendørskoncert i otte år, når de lægger vejen forbi København til efteråret.

Med den karismatiske Guy Garvin i front, står Elbow på skuldrene af Manchesters stolte rocktraditioner, og kritikere har over årene brugt referencer som Joy Division, The Smiths, Radiohead, Genesis og sågar Coldplay, til at beskrive bandet. Herhjemme er Elbow blandt andet blevet beskrevet i Politiken med ordene: “Når de er mest udadvendte, er der berøringsflader med britpop fra Blur til Coldplay, men når musikken for alvor tør være sart, er det snarere det følsomme skotske 80’er-band The Blue Nile, der spøger.”

Medlemmerne i Elbow fandt sammen allerede i 1990, hvor de for første gang spillede sammen på pubben, The Corner Pin, i en lille by i udkanten af Manchester. Det skulle blive en hård start for bandet, der allerede inden deres debutalbum udkom, nåede at blive signet for derefter at blive droppet igen af deres daværende pladeselskab. Bandet formåede dog at vende nederlaget til succes og har siden da udgivet syv anmelderroste studiealbums, hvor deres seneste album, ‘Little Fictions’, udkom i 2017.

Elbow kan opleves i DR Koncerthuset søndag den 17. november. Billetsalget starter fredag den 15. marts.

Kalender
Aktuelle koncerter