Første headline-koncert med A Perfect Circle

Første headline-koncert med A Perfect Circle

A PERFECT CIRCLE ANNONCERER DERES FØRSTE HEADLINER-KONCERT I DANMARK

Supergruppen udgav for nyligt deres første album i 14 år, og nu følger det sagnomspundne rockband op med deres første danske headliner-koncert nogensinde. Koncerten finder sted den 12. december i Forum i København.

Medlemmerne i A Perfect Circle ved, hvordan man holder sine fans i spændt venteposition. Imens Tool-fans verden over har måttet vente på et nyt album i 12 år, har bandets forsanger Maynard James Keenan reaktiveret sideprojektet, A Perfect Circle. I april brød bandet ventetiden og udsendte deres første album med originalmateriale i hele 14 år, ‘Eat the Elephant’. Det overraskende udspil, der blev modtaget med åbne arme af anmeldere og fans, bliver nu fulgt op med en verdensturné, som inkluderer bandets første indendørs koncert nogensinde i Danmark.

Bandet blev tidligere i år annonceret som et af hovednavnene på årets NorthSide Festival. Det må siges at være lidt af scoop, eftersom A Perfect Circle hidtil kun har givet én festivalkoncert i Dan-mark, nemlig på Midtfyns Festival tilbage i år 2000. Denne booking viste sig også at være lige i skabet, hvis man læser GAFFA's 6-stjernede anmeldelse af koncerten på NorthSide.

A Perfect Circle blev dannet af Keenan i 1999 med guitarist Billy Howerdel, der i øvrigt tidligere har været guitartekniker for blandt andre David Bowie, Faith No More, The Smashing Pumpkins, Guns N’ Roses og Tool. Det var i forbindelse med sidstnævnte turné, at Keenan i 1992 mødte Howerdel. I 1999 grundlagde de to A Perfect Circle, og i år 2000 udkom debuten ‘Mer de Noms’. Dette album var både kritikerrost og blev en stor salgssucces med bl.a. platinstatus i USA. I 2003 blev der fulgt op med album nummer to, ‘Thirteenth Step’, og året efter kom coveralbummet ‘Emotive’, inden Keenan atter vendte tilbage til Tool. På 2000-debuten medvirker bl.a. Troy van Leeuwen (Queens of the Stone Age) og Tim Alexander (Primus). Siden har eksempelvis Twiggy Ramirez (Marilyn Manson og Nine Inch Nails) og James Iha (Smashing Pumpkins) været med i besætningen, som man roligt kan betegne som en supergruppe med DNA præget af rockhistoriens store skikkelser og livet på landevejen.

Nu kommer A Perfect Circle til Danmark med deres fjerde album i ryggen, og som altid, når det gælder Maynard James Keenan & co., er det umuligt at spå om, hvad der er i vente, men én ting er sikkert: Der er lagt op til en rockoplevelse af de helt store, når dette ikoniske band går på scenen i Forum den 12. december.

Kalender
Aktuelle koncerter