First Aid Kit klar med nyt album og tour

First Aid Kit klar med nyt album og tour

FIRST AID KIT UDGIVER NY SINGLE I DAG OG AFSLØRER INFO OM NYT ALBUM

First Aid Kit har turneret verden rundt med deres country- og folk-inspirerede popmusik siden deres debut for omtrent 10 år siden. Nu er de på vej med et fjerde album, og til marts indtager de scenen i Store VEGA.

De svenske Stockholm-søstre Klara og Johanna Söderberg startede deres musikalske karriere med at lægge en cover-version af Fleet Foxes’ ”Tiger Mountain Peasant Song” på YouTube. EP’en ”Drunken Trees” udkom i 2008 og blev efterfulgt af debutalbummet ”The Big Black & The Blue” i 2010, der kastede adskillige anmelderroser af sig. Det store, internationale gennembrud kom med efterfølgeren ”The Lion’s Roar” fra 2012, hvor singler som ”Emmylou” og ”The Lion’s Roar” satte de to svenske søstre på verdenskortet som musikere af international kaliber.
 
First Aid Kit er nogle populære kvinder, hvor prominente kunstnere som Patti Smith, Jack White, Lykke Li og Bright Eyes er erklærerede fans. De har sågar samarbejdet med Jack White og Conor Oberst fra Bright Eyes, og har ageret backingmusikere for både Conor Oberst og Lykke Li. Og da First Aid Kit optrådte med ”Dancing Barefoot” til ære for Patti Smith til Polar Music Prize i 2011, var den amerikanske legende rørt til tårer. En video af deres optræden er senere gået viral på YouTube.
 
First Aid Kit kombinerer klassisk, amerikansk country og folk og tilføjer desuden et ekstra lag i form af en poppet lyd, kun svenskere kan præstere. De er kendt for at turnere mere eller mindre nonstop, og har modtaget den svenske Grammy for både "Artist Of The Year", "Songwriter Of The Year", "Best Pop Of The Year" og "Album Of The Year". I 2015 var First Aid Kit nomineret til den prominente Brit Award for ”Best International Group”. 
 
I september udkom singlen ”It’s A Shame” fra deres kommende album. I dag har bandet udgivet endnu en single, og løfter samtidig sløret for deres kommende album "Ruins" med release den 19. januar. Albummet er indspillet i Portland, Oregon med producer Tucker Martine (My Morning Jacket, Laura Veirs) med fornemme musikalske samarbejder med Peter Buck (REM), Glenn Kotche (Wilco) og McKenzie Smith (Midlake). 

Det bliver altså med lækre nye toner i bagagen, at First Aid Kit gæster Store VEGA søndag den 11. marts. Van William er med på hele touren som support, og First Aid Kit medvirker i øvrigt på hans seneste single "Revolution".

Kalender
Aktuelle koncerter