Flogging Molly tilbage til Store VEGA

Flogging Molly tilbage til Store VEGA

LOS ANGELES’ STOLTHED VENDER TILBAGE TIL VEGA MED KELTISK PUNK OG FOLK

Da Dublin-fødte Dave King i sin tid flyttede til Los Angeles, tog han hjemlandets musik med sig. Den rødhårede og nu også rødskæggede herre med hornbriller ligner ikke en punker, men ‘The Pogues’ punk-ånd har altid været tydelig i hans band, Flogging Molly, der blev dannet i 1997.

Det seks mand og én kvinde store band har med sidste års ‘Life Is Good’-udgivelse nu seks plader på bagen og har – siden gennembruddet på Roskilde Festival i 2004 – også haft en dedikeret fanskare i Danmark. Det blev senest bekræftet, da bandet i sidste måned spillede udsolgt dobbeltkoncert med Dropkick Murphys i Valby Hallen.

Flogging Molly vil dog ikke sættes i bås som et simpelt punkband, og herhjemme har de eksempelvis spillet på de to folk-festivaler Tønder (2013) og Komos (2017), men også Tinderbox (2016). En reel københavnsk klubkoncert skal man dog tilbage til 2015 for at finde, hvor septetten startede sommerfesten i et næsten udsolgt Store VEGA.

Nu er de klar til at gentage succesen, 20. august i Store VEGA – stedet som de ofte har taget med storm, første gang i 2008, så i 2011 og altså senest i 2015. Og denne gang med nye sange fra sidste års ‘Life Is Good’-plade, utvivlsomt inklusive hittet ‘The Hand of John L. Sullivan’.

Punk- og folkfans, der ikke er bange for instrumenter som mandolin, violin, harmonika og fløjte, kan godt sætte kryds i kalenderen allerede nu, for Flogging Molly er et band, der skal opleves live – og koncerterne er simpelthen livsbekræftende, på godt og ondt, som Dave King forklarer: “When people come and see our shows, it’s a celebration - of life, of the good and of the bad. And we have to take the good and the bad for it to be a life.”