Folkeklubben klar til K.B. Hallen

Folkeklubben klar til K.B. Hallen

Folkeklubben annoncerer i dag deres til dato største koncert som løber af stablen lørdag d. 21. marts 2020. Koncerten bliver en kulmination på en rejse, der startede i 2011, og som 4 plader senere nu har nået et foreløbigt klimaks med albummet ”Sort Tulipan” fra oktober 2018; en plade, der er blevet Folkeklubbens store gennembrud hos både pladekøbere, anmeldere og koncertgængere. Nu gælder det K.B. Hallen.

Storhedsvanvid og snuden i sporet

Der er langt fra debutkoncerten i Folkets Park på Nørrebro d. 23. maj 2011 foran 4 måbende piger og en schæferhund, og så til foråret 2019, hvor 20.000 mennesker indløste billet til en turné, der blandt andet talte tre udsolgte Store VEGA-koncerter i København.

I radioen har sange som ”Men Ikke Endnu En Vinter” og ”Flammende Hjerter” gjort ellers træfsikre hits som ”Fedterøv” og ”Torben Ulrich” rangen stridig. Og titelsangen ”Sort Tulipan” er sågar blevet fortolket i X-Factor.

Folkeklubben består af forsanger Kjartan Arngrim, trommeslager Rasmus Jusjong og guitarist Rasmus Dall – og assisteres til koncerten af den karismatiske bassist Ida Duelund. Om udviklingen og den kommende koncert siger bandet:

Fra vi mødtes første gang og spillede sangene igennem lagde vi de planer som nu – 9 år, utallige turnéer og 4 plader senere – går i opfyldelse. Og det er denne blanding af ægte, ufortyndet storhedsvanvid kombineret med evnen til at holde snuden i sporet – konstant skrive, indspille og udgive plader – der er hemmeligheden bag vores succes. Vi troede, at vi skulle spille de største steder på vores første plade. Men det har været vores held, at vi langsomt har måttet bygge det op, og at det netop er med ”Sort Tulipan”, at vi bryder lydmuren til K.B. Hallen. Et sted, der på smukkeste vis forener de ting som vi har prøvet at integrere i vores sange: tradition, fremdrift og fornyelse.

Afslutningsvis tilføjer bandet: ”Bob Dylan og The Beatles har jo for helvede stået på den scene – og nu føler vi os i grunden klar.”

Folkeklubben kan opleves i K.B. Hallen lørdag 21. marts, og billetter til koncerten kan købes fra fredag 14. juni kl. 10.00 via Billetlugen.dk.

Koncerten er en DTD Concerts produktion.