Franz Ferdinand i Store VEGA

Franz Ferdinand i Store VEGA

DET SKOTSKE ELEKTROROCKBAND VENDER TILBAGE TIL DANSK GRUND MED GENFØDT LYD

Siden kæmpehittet ’Take Me Out’ fra 2004 har skotske Franz Ferdinand haft rivende medvind på den internationale musikscene med deres fantastiske og medrivende elektrorockrytmer. Den 1. september kan du komme med, når Franz Ferdinand gæster Store VEGA med deres fantastiske musikalske drivkraft.

I februar 2018 udkom albummet ’Always Ascending’, som er blevet til med den franske producer Philippe Zdar, der blandt andet er kendt for sit arbejde med Cassius, Phoenix og The Beastie Boys. I fællesskab fik Franz Ferdinand og Zdar skabt et sprudlende og euforisk album. Et album med en lyd, som forsanger Alex Kapranos beskriver som værende futuristisk og naturalistisk på én og samme tid. ’Always Ascending’ er en lydmæssig genfødsel for bandet og har afstedkommet skabelsen af et nyt musikalsk univers for Franz Ferdinand - emmende af innovative idéer og rytmiske eksperimenter. Man kan derfor roligt sige, at Franz Ferdinand har udvidet deres musikalske horisont og lykkedes i deres stræben efter at fange en lyd ”(…) like nothing we made before”.

Franz Ferdinand gæstede i 2015 koncertsalen i Tivoli, under navnet FFS, sammen med kultbandet Sparks. Hvis man ser bort fra festivalbesøg, så skal der dog graves helt tilbage til 2009 for at finde en rendyrket Franz Ferdinand-koncert på dansk grund. Her spillede bandet for et fyldt Store VEGA, hvor de ifølge GAFFAs anmelder leverede en koncert med overskud, stor spilleglæde og med en charmende Alex Kapranos i front.

Franz Ferdinand er nu klar til at gentage successen, når de optræder i Store VEGA den 1. september. Der er lagt op til en koncert, der bliver en oplevelse af kaliber med bandets nye og udviklede lyd, men fortsat med deres karakteristiske og dansevenlige elektrorock. Franz Ferdinand vil fylde VEGA med musik, der skal mærkes med hjertet og som bandet udtrykker: “(…) what is essential is the emotion: the emotion that inspired the song and the emotion that the song inspires in you on hearing it. It’s all that matters. Everything comes from that: the sound, performance, tempo, instrumentation, how far you stand from the mic… everything.”

Kalender
Aktuelle koncerter