Garanti for en svedig aften

Garanti for en svedig aften

KOM MED TILBAGE I TIDEN MED ET AF TIDENS SVEDIGSTE ORKESTRE

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats består af en singer/songwriter og et seks mand højt backingband. Sammen bevæger de sig ud i et mix af genrer som soul, blues, americana og folk på en måde, der gør det umuligt at stå stille. Den 31. marts kan du komme med på en tidsrejse når Nathaniel Rateliff & The Night Sweats gæster Store VEGA med deres betagende og besnærende vintage-musik.
 
Colorado-fødte Nathaniel Rateliff har optrådt som singer/songwriter siden 2005, og med sin eftertænksomme folkmusik og karakteristiske og kraftfulde vokal, har han præsteret at optræde med prominente kunstnere som Mumford & Sons, Bon Iver, Iron & Wine og Ben Howard. Men vejen til stjernerne kan være ensom som solist, og i 2013 trak Nathaniel Rateliff stikket som singer/songwriter og fandt i stedet sammen med en række musikere, der endte med at blive til backingbandet The Night Sweats.
 
I 2015 udkom et selvbetitlet album, der blev udgivet på det legendariske Stax Records, der har huset legender som Wilson Pickett og Otis Redding. Pladen fik fire stjerner af GAFFAs Lasse Löbner Jeppesen, der skrev, at: ”Stærkest er numre som den indpiskende åbner ”I Need Never Get Old”, chain gang sing-along-singlen ”S.O.B”., sjæleren ”Howling At Nothing” og ”Trying So Hard Not To Know”, med en fuldfed funkbund og et tilbagetrukket lydbillede flot produceret af Richard Swift”. Og netop singlen ”S.O.B.” tiltrak opmærksomhed, da Jimmy Fallon opdagede den catchy single og inviterede bandet ind for at spille i det populære The Tonight Show. Og så gik det ellers stærkt for truppen, der hurtigt blev populær på internationalt plan.

Første gang, bandet besøgte Danmark, spillede de i Lille VEGA i februar 2016. Nathaniel Rateliff & The Night Sweats skulle have gentaget succesen i oktober samme år, men måtte få rykket koncerten til Store VEGA på grund af den høje efterspørgsel på flere billetter. Det er tydeligt at Nathaniel Rateliff & The Night Sweats har fået en stor, dansk fanskare på baggrund af de to koncerter i VEGA. Det kulminerede med en helt igennem fantastisk koncert til dette års Tinderbox, hvor bandet for alvor cementerede sig som det mest interessante soul/folk-band på den internationale musikscene lige nu.

Du kan se eller gense Nathaniel Rateliff & The Night Sweats når de optræder i Store VEGA den 31. marts i det nye år. 2018 byder endvidere på et nyt album, som bandet pt lægger sidste hånd på, omend en releasedato lige nu ikke er fastlagt. Der er store forventninger til koncerten såvel som til det nye materiale, som vi forhåbentligt for en smagsprøve af denne forårsaften.