Gossip-forsanger udgiver eget album og gæster danmark som solist

Gossip-forsanger udgiver eget album og gæster danmark som solist

TIDLIGERE GOSSIP-FORSANGER UDGIVER EGET ALBUM OG GÆSTER DANMARK SOM SOLIST.

Amerikanske Beth Ditto er unægteligt mest kendt for sin rolle som forsanger i garagepunk-bandet Gossip, der havde store hits som ”Heavy Cross”, ”Standing In The Way of Control” og ”Move In The Right Direction” op gennem 00’erne. Gossip brød dog med hinanden i 2013, et år efter deres sidste udspil ”A Joyful Noise” havde ramt gaden. 

Nu er Ditto gået solo og har annonceret sit debutalbum med titlen ”Fake Sugar”, der er sat til at udkomme den 16. juni. Ud fra førstesinglen ”Fire”, der udkom i starten af april, kan man udlede og glæde sig over, at Beth Ditto har taget en stor portion af Gossip-lyden og attituden med sig ind i sit soloprojekt. Til radiostationen BBC1 har Ditto fortalt, at hun har skrevet 65-80 sange til det kommende album. De 12 skæringer, der er kommet gennem nåleøjet, må derfor forventes at være af samme høje standard, som man har været vant til fra Gossip-dagene. 
 
Beth Ditto har ved flere lejligheder beskrevet sig selv som ”en fed, feministisk lesbisk fra Arkansas”. Ditto er kendt for at kæmpe for LGBTQ-samfundets rettigheder, og er fortaler for både feministiske sager og kropspositivitet i forhold til plus-size kvinder. Af andre engagementer uden for scenelyset kan hendes plus-size tøjmærke i samarbejde med Jean Paul Gaultier nævnes samt hendes modelarbejde for Marc Jacobs.

Beth Ditto er vokset op omkring punkscenen i Oregon, og tager i den grad sine punkrødder med sig, når hun på ikonisk vis indtager scenen. Her bliver der danset til den helt store guldmedalje, og som hun selv sagde til Gossips koncert i Store VEGA i 2012: ”Welcome to the Beth Ditto comedy hour”. Ditto strutter af energi, selvtillid og selvironi og er kendt for at være enormt åben og imødekommende – også under koncerter. Derfor kan du være sikker på, både at få danset igennem og komme helt ind under huden på den charmerende Beth Ditto når hun stiller på i Store VEGA den 20. september med sine nye sange.

Kalender
Aktuelle koncerter