Greta Van Fleet giver koncert i København

Greta Van Fleet giver koncert i København

BRODERBAND FOLDER SIG UD SOM REINKARNATION AF LED ZEPPELIN

“Rocken er død”. Dét udsagn tror de unge amerikanere i Greta Van Fleet ikke på. Kvartetten tager nemlig afsæt i den klassiske blues-rock fra 60’erne og 70’erne – og dét selvom flere af dem stadig var teenagere, da de sidste år udgav deres første album, ‘From the Fires’.

Det unge bands grundstamme består af tvillingebrødrene Josh (vokal) og Jake (guitar) Kiszka, deres tre år yngre bror Sam (bas) samt trommeslager Danny Wagner. Sammen er de unge gutter fra Michigan stormet frem, siden de for et år siden debuterede med EP’en ‘Black Smoke Rising’.

‘From the Fires’ vakte rockekkoer hele vejen over Atlanten, og nu drager Greta Van Fleet ud på deres første Europa-turné, hvor de vil betage publikum med deres klassiske rockattitude, der peger næsten 50 år tilbage i musikhistorien. Live har især Josh Kiszka imponeret med sin Robert Plant-agtige vokal og Roger Daltrey-agtige moves, som var han med i The Who. Fans af Guns N' Roses vil også nikke anerkendende til det unge band, hvilket også forstærkes af at Greta Van Fleet varmede op for Guns N' Roses i Odense i den forgangne uge.

Da den aldrende Led Zeppelin-forsanger Robert Plant blev spurgt, om han havde nogle unge favoritbands, fremhævede han Greta Van Fleet og sagde, at “de er Led Zeppelin I”, mens han kaldte Josh Kiszka “en smuk lille sanger”.

På dette års NorthSide var der ligeledes dømt en ordentlig dosis klassisk rock fra de fire amerikanere. Allerede i efteråret vender de så tilbage for at give københavnsk koncert i Store VEGA den 5. november. Og der er god grund til at sætte kryds i kalenderen, hvis man gerne vil have bekræftet, at ikke alle unge mennesker mener, at at rocken er død.