Højtflyvende falset i Lille VEGA

Højtflyvende falset i Lille VEGA

RY X maler sommernatten blå og uddeler falset kærtegn i VEGA
Der er højtflyvende falset og Bon Iver-tendenser i Lille VEGA, når australske RY X tirsdag den 12. juli udfolder sin melankolske indiepop.

Australske RY X var selv overrasket over, hvor stor opmærksomhed de fire sange på hans debut-ep (2014) tiltrak sig i Europa. De fire indiepop-perler flød af sted på en bund af sælsomme guitarflader. Efter at titelnummeret ”Berlin” tilføjede æteriske lydbilleder til en reklamefilm for SONY, var det kommercielle gennembrud sikret. Sangeren indhyllede samme år P6 Beat-scenen på North Side Festival i sit udfordrende popunivers til roser fra Gaffas anmelder.

Debutalbum ude i maj
Siden den koncert har RY X turneret med electronica-duoen The Acid og indspillet sit første fuldlængde album, Dawn. Albummet udkommer den 6. maj og første smagsprøve er allerede ude i form af singlen ”Only”. Ifølge sangeren er de nye sange naturlige arvtager til Berlin, og de forsætter med at udforske rammerne for hans højtflyvende falset.

Anmelderne har sammenlignet ham med Bon Iver, James Blake, Jose Gonzalez og Fleet Foxes. Ligesom den tidligere Fleet Foxes’ trommerslager Father John Misty forsøgte RY X sig først med at lave musik under eget navn, Ry Cummings inden sit egentlige gennembrud. Selvom de mere poppede sange skaffede ham supporttjansen på en Maroon 5-turné førte de ikke Ry Cummings videre. Dette gjorde en flytning til Los Angeles dog, og siden da har han ikke set sig tilbage. 

Kalender
Aktuelle koncerter