Hozier - Falconer Salen, 29. februar 2016

Hozier - Falconer Salen, 29. februar 2016

DEN UNGE IRSKE HIMMELSTORMER INDTAGER FALCONER SALEN

Man skal have boet under en sten for at have undgået irske Hoziers hit, ‘Take Me to Church’. Det var singleforløberen for sidste års selvbetitlede debutplade, der høstede store roser hele verden over, og som sågar blev kaldt et af årets bedste albums af den engelske avis, The Telegraph.

Den blot 25-årige irske singer-songwriter er allerede blevet sammenlignet med ingen ringere end hjemlandets ikon, Van Morrison, men med et vokalt strejf af Jeff Buckley. Og ifølge GAFFA levede han helt op til hypen, da han i juni indtog Tinderbox med sin soulede stemme. 

Magasinet skrev i den 5-stjernede anmeldelse af koncerten: “En smuk dansk koncertdebut for Hozier, der understregede, at han er langt mere end et one hit wonder, men tværtimod et kæmpetalent og et stort håb. Forhåbentlig kommer han snart tilbage – gerne efter solnedgang”.

Og efter solnedgang bliver det, når ireren til februar er klar til at møde sine københavnske fans for første gang. Koncerten finder sted i Falconer Salen, så der er altså lagt op til en hovedstadsdebut i stort format for den unge sanger, hvis debut allerede har affødt hele fem singler.

I begyndelsen af året optrådte han til det amerikanske Grammy-show, hvor han sang ‘Take Me to Church’ med selveste Annie Lennox, og senest har han udgivet den digitale EP, ‘Live in America’. Turnékaravanen fortsætter i efteråret gennem USA og til Australien, inden Hozier i det nye år altså vender tilbage til Europa for blandt andet at give sin allerførste koncert i København.