Ikonisk DJ udfordrer nyt terræn

Ikonisk DJ udfordrer nyt terræn

Ikonisk dj udfordrer nyt terræn med hiphop-æstetikken i behold

Den amerikanske producer og dj, DJ Shadow kan senere på året fejre 20-året for udgivelsen af det ikoniske debutalbum Endtroducing. Til juli skyder den prominente hiphop-figur VEGAs 20-års jubilæum i gang med et brag.

Run the Jewels-samarbejde
DJ Shadow har gennem sin karriere utrætteligt skubbet udviklingen af instrumentel hiphop og samplingkulturen fremad. Det kommende album fra producerens hånd, The Mountain Will Fall, der udkommer i juni, er ingen undtagelse. 

Hiphop-æstetikken er stadig tilstede i form af samarbejder med Run The Jewels på ”Nobody Speak”, men bliver også udfordret på ”Ashes To Oceans” med jazzmusikeren Matthew Halsall, og tangent-geniet Nils Frahm har også en finger med på de 12 nye sange.

Inspiration fra subgenrene
The Mountain Will Fall er det første album fra DJ Shadow i fem år. Det begyndte så småt at tage form efter to års intens turnering, der førte til festivaljobs og shows med Diplo.

Efter at være blevet eksponeret for en masse elektroniske subgenrer strømmede ideerne ud af produceren. Det var lidt som, da han første gang hørte drum’n’bass i 90’erne og samplede Entroducing. DJ Shadow tog al inspirationen og forsøgte at arbejde sig væk fra bare at være ”sample-fyren”.