Indie-kvartetten Half Moon Run kommer til København

Indie-kvartetten Half Moon Run kommer til København

Den 1. november 2019 udsender canadiske Half Moon Run deres tredje album, “A Blemish in the Great Light”. Den 22. februar 2020 danner Store Vega rammen for deres første koncert i Danmark siden 2015.

Selvom Half Moon Run, der er kendt for sin komplekse indiepop-inspirerede lyd, blev stiftet tilbage i 2009 i Montreal, sker det store gennembrud først i 2013. Mumford & Sons producer og bandmedlem, Ben Lovett, hører tilfældigvis bandet ved en koncert i London, og herfra går det stærkt. Selvom debutalbummet ”Dark Eyes” på det tidspunkt allerede er udgivet i både Canada og Australien, bliver det reproduceret og udsendt globalt i en ny version. Og med sin melankolske og intense lyd tager ”Dark Eyes” publikum med storm. Half Moon Runs eksperimenterende percussion-tunge og folkede univers, hvor klassiske og moderne kompositioner mødes i intens forening, bliver hurtigt både en koncert- og ikke mindst en festival-succes. Half Moon Run optræder i eget navn, men også som opvarmningsband for store internationale navne som City and Colour, Of Monsters and Men og ikke mindst for netop Mumford & Sons.

Den globale udgivelse af ”Dark Eyes” sender for alvor Half Moon Run med medlemmerne Devon Portielje, Conner Molander, Dylan Phillips og Isaac Symonds på musikbranchens læber, hvor blandt andet Rolling Stone beskriver dem som “a band to watch”, og NME kalder ”Dark Eyes” for ”quietly stunning”.

I 2015 udkommer gruppens andet studiealbum ”Sun Leads Me On” – som en opløftende efterfølger til det mørke univers på debutpladen. Bandet udsender teaser-tracket ”Trust”, og lyden er både rummelig, dansevenlig og mangfoldig. På ”Devil May Care” aner man Bob Dylanske referencer. Singlen ”Turn Your Love” sender Half Moon Run i Top-10 på den canadiske Alt-Rock Radio, placerer dem på BBC’s Radio 1 A-liste og ryger også helt til tops på den australske Triple-J. Bandet markerer sig nu for alvor som en international act, og i løbet af 2015 og 2016 gæster de en lang række både europæiske og nordamerikanske festivaler, hvor de anerkendes som et fabelagtigt liveband.

Og netop den unikke live-lyd og intense stemning på scenen er den primære inspirationskilde for bandets tredje studiealbum “A Blemish in the Great Light”, der rammer gaden den 1. november. Albummet er produceret af Joe Chiccarelli (Frank Zappa, The Strokes, Sondre Lerche), og bandet beskriver lyden som ”en evolution af deres samarbejde”, hvor de har måttet søge inspiration via både litteratur og musik, og arbejdet med andre kunstnere for at nå frem til kernen i deres samarbejde.

”A Blemish in the Great Light” er på gaden den 1. november 2019, og Half Moon Run kan opleves live den 22. februar i Store Vega i København. Billetter kan købes via Ticketmaster. Dørene åbnes kl. 19.00