Islandske Kaleo gæster danmark med monsterhit i bagagen

Islandske Kaleo gæster danmark med monsterhit i bagagen

ISLANDSK INDIEFOLK BAND GÆSTER DANMARK MED MONSTERHIT I BAGAGEN


Til november står den på dybfølte sange, når islandske Kaleo besøger Københavns Store VEGA.

Kaleo blev dannet af de tre barndomsvenner JJ Julius Son (vokal og guitar), Daniel Kristjansson (bas) og David Antonsson (trommer), der voksede op sammen i byen Mosfellsbær, der ligget en spytklat fra metropolen Reykjavik. I 2012 kom Rubin Pollock med på guitar. Til dato har Kaleo udgivet EP’en ”Glasshouse” og et selvbetitlet album i 2013. I 2015 flyttede kvartetten fra Island til Austin i Texas, og udgav i 2016 albummet ”A/B”.

I 2016 kom der fart på for de fire islændinge, da de udgav monsterhittet ”Way Down We Go”, der er produceret af Mike Crossey (Arctic Monkeys, Jake Bugg, Twenty One Pilots). Singlen har været Ugens Uundgåelige på P3 og har ligget nummer 1 på Billboards alternative hitliste. Derudover har bandet optrådt med singlen i talkshows som Jimmy Kimmel Live!, og den er ydermere blevet brugt i tv-serier som ”Orange Is The New Black”, ”The Vampire Diaries” og ”Grey’s Anatomy”.

Kaleo betyder ”lyden” på hawaiiansk. Og det er et meget passende navn til bandet, der ikke er bange for at nedbryde barrierer med deres miks af genrer: Fra blues-folk á la Michael Kiwanuka og delta blues som de gamle sangskatte fra Mississippi, til Charles Bradley-esque soul og en snert af amerikansk folk som i de gamle spirituals fra det forjættede land. 

Det bliver altså en aften fyldt med sjæl og nerve, når Kaleo besøger Store VEGA den 12. november.