Jamie xx udgiver soloalbum og tager på tour

Jamie xx udgiver soloalbum og tager på tour

Den kreative producer fra The xx gæster Store VEGA med sit soloprojekt


Jamie Smith er den kreative producer og medlem af det eksperimenterende popband The xx, men han går også under navnet Jamie xx som både producer og soloartist. Som Jamie xx har den London-baserede DJ været producer for mange store navne som fx Drake og Alicia Keys.

Den 2. juni i år udgiver han sit debutalbum som soloartist på det legendariske pladeselskab Young Turks, som bl.a. har stået bag for navne som FKA twigs og Jessie Ware.. og ja, The xx. Albummet har fået titlen “In Colour" og indeholder 11 numre. De fire første singler har allerede været ude i nogen tid, her iblandt "Loud Places". På dette nummer medvirker bandkammeraten fra The xx, nemlig Romy, ligesom Oliver Sim fra The xx ligeledes optræder på det kommende album.

Jamie xx har et smukt sammensat musikalsk udtryk, idet han blander det soulfyldte inderlige og dystre, som man kender fra The xx med lydlandskaber, som man fx kender fra Trentemøller. Dertil kommer det pumpende beat fra den engelske klubscenes mest populære genrer som garage og den mere driblende dubstep.

I sin sprøde musikalske cocktail ser Jamie xx tilbage for at kunne kunne bevæge sig fremad mod at være én af tidens hotteste og mest interessante indie-producere. Den cocktail kan opleves i Store VEGA den 1. november.