John Grant annoncerer 2 yderligere koncerter

John Grant annoncerer 2 yderligere koncerter

BARYTONEN MED DE BITTERSØDE SANGE GÆSTER KØBENHAVN OG AARHUS

Få kender til The Czars, sangeren John Grants gamle band, der rumsterede på Denvers musikscene i 00’erne. Og Grant havde egentlig droppet musikerkarrieren, da gruppen gik i opløsning, men da han blev inviteret til opvarme for Midlake, forsøgte han sig en ekstra gang.

Som backingband hjalp Midlake den dengang godt 40-årige sangskriver i gang igen efter både stofmisbrug og selvmordsforsøg. De stod bag ham på solodebuten, ‘Queen of Denmark’, der udkom i 2010 til rosende anmeldelser, og Grant blev modtaget som et overset geni.

Siden har han gæstet Danmark hyppigt; i Koncerthusets Studie 2, to gange Roskilde Festival, og to gange i Aarhus. Senest med Emiliana Torrini og Ólôf Arnalds, og alt sammen i takt med, at han til et show med Hercules & Love Affair i 2012 erklærede, at han er HIV-positiv.

I mellemtiden har selveste Sinéad O’Connor indspillet en version af titelnummeret fra hans debut, og hun medvirkede også på hans andet album, ‘Pale Green Ghosts’. 2013-pladen blev indspillet i Island med producer Gus Gus og viste en mere elektronisk funderet side af Grant, men blev modtaget til lige så stor applaus fra anmeldere og fans.

Sidste år nåede Grant nye højder, da han blev nomineret til en Brit Award for “bedste internationale solist”, og i december udsendte han sit første livealbum, hvor han fortolker sine egne sange i fornemt selskab med BBC’s 60 m/k store symfoniorkester.

John Grant arbejder netop nu på sit tredje udspil, og mens han er allerede på plakaten til sommerens NorthSide Festival, føjes nu atter en aarhusiansk og en københavnsk dato til planerne. I november får Voxhall og Store VEGA nemlig besøg af barytonen med de bittersøde sange, og måske hans tredje plade er ude til den tid?

Relaterede nyheder