Jonathan Johansson vender tilbage til Danmark med spritnyt album i bagagen

Jonathan Johansson vender tilbage til Danmark med spritnyt album i bagagen

Den svenske multiinstrumentalist, sanger og sangskriver Jonathan Johansson er tilbage med nyt album til marts samt en omfattende turné, der bringer den poplære kunstner forbi Lille VEGA den 22. maj.

Den 30. januar udkom Jonathan Johanssons nye single "Alla Helveten", som er den anden single fra det nye album "Lebensraum", som er planlagt til udgivelse den 18. marts. Allerede i oktober fik vi første smagsprøve på den nye udgivelse i form af nummeret ”Ny/Snö”, som ifølge Jonathan selv handler om, at han ”Slits i små gulliga köttstycken av samtiden”. På "Alla Helveten" får vi at høre hans skarpe skildringer af samfundet, og de relationer der findes heri, hvor han lever, og hvor han udfolder sin musik. Jonathan er en af de få popmusikere, der formår at lave popmusik, der forholder sig til samfundsdebatten samtidig med, at den trække folk til dansegulvene.

Samfundskritisk popmusik
"Lebensraum" beskæftiger sig med tankerne omkring bevægelsesfrihed, frihed generelt, men også nyfascisme – noget som Sverige og især Malmö, hvor Jonathan er født, kæmper med i disse år. Albummet handler også om et Europa i forfald, som prøver at lukke sine grænser. Men det er tydeligvis opvæksten i Malmö, med de samfundsmæssige konflikter, kærlighed og venskab, som udgør omdrejningspunktet for Lebensraum.

Popmusik der samler mennesker
Jonathan Johannson fik sit store gennembrud med pladen ”En Hand i Himlen”, som udkom tilbage i 2009. Pladen var både nomineret til den svenske Grammis og til svensk P3 Guld. Opfølgeren "Klagomuren" gav yderligere grammis-nommineringer, og begge albums blev ligeledes massive hits herhjemme i Danmark. Herudover stod Jonathan Johansson også bag musikken til teateropsætningen af Dracula, hvori han selv spillede hovedrollen. Sangen ”Den Brända Jorden” fra netop denne opsætning udkom i 2013 og blev hurtigt den mest streamede sang på Spotify i Sverige dette år.

Jonathan Johansson bliver hyldet for hans nyskabende lyd med hans ærlige og melankolske popmeldodier. De svenske tekster om store temaer, leveret i øjenhøjde så vi alle kan relatere hertil, har lykkedes med at tryllebinde både Sverige og Danmark. Vi glæder os til at byde Jonathan Johansson og publikum tilbage til VEGA den 22. maj.