Jorja Smith giver sin første koncert i Store VEGA

Jorja Smith giver sin første koncert i Store VEGA

DEN UNGE ENGELSKE SOUL/R&B-KOMET GIVER SIN FØRSTE DANSKE KONCERT

20-årige Jorja Smith fra Walsall i England havde blot udgivet et par singler, da hendes karriere sidste år tog fart i kølvandet på duetten med Drake på hittet ‘Get It Together’. Samtidig tiltrak hun stor opmærksomhed med sine koncerter på Coachella-festivalen og siden med singlerne ‘On My Mind’ og især dette års ‘Let Me Down’ – en duet med Stormzy. Den amerikanske soulstjerne, Khalid, har også samarbejdet med Smith.

Herhjemme kårede Soundvenue ‘On My Mind’ til et af 2017’s bedste numre, og magasinet sammenlignede Smith med ikoner som Lauryn Hill og Amy Winehouse og fremhævede desuden også hendes meget personlige fortolkning af Frank Ocean's ‘Lost’.

Selv siger Jorja Smith, at hun ud over de store sangerinder blandt andre er inspireret af rappere som Mos Def og hendes landsmand The Streets, og rygtet vil vide, at disse inspirationer skinner igennem på hendes debutalbum, en af årets mest imødesete plader, ‘Lost & Found’ med release på fredag den 8. juni.

Soundvenue har flere gange efterspurgt en dansk koncert med sangerinden, og den 1. november bliver dét endelig en realitet, når Jorja Smith for første gang står på en dansk scene - nemlig i VEGA's store sal.

Her skal den unge sangerinde – der går under kælenavnet ‘The Atomic Flea’ og som i januar vandt en Brit Critics’ Choice-pris – overbevise et dansk publikum om, at hun er den rette til at samle arven op efter sine landskvinder og forbilleder, FKA Twigs og Lisa Maffia. Noget tyder på, at dette bliver én af efterårets "hot tickets".