Legendariske Tindersticks annoncerer ekstrakoncert

Legendariske Tindersticks annoncerer ekstrakoncert

TINDERSTICKS BARSLER SENERE I ÅR MED DERES 11. STUDIEALBUM, OG I DEN FORBINDELSE HAR BANDET ANNONCERET TO BESØG PÅ DANSK JORD. DE BRITISKE VETERANER GIVER KONCERT 25. OG 26. APRIL I KØBENHAVN.

Siden 90’erne har engelske Tindersticks været stamgæster i koncerthaller over hele verden, udgivet intet mindre end 10 studiealbums og lavet soundtracks til otte film af den prisvindende instruktør Claire Denis. Nu, knap tre årtier siden de startede, er Tindersticks tilbage med nyheden om, at det 11. studiealbum er i støbeskeen, og at en efterfølgende verdensturné vil bringe det anmelderroste band til VEGA i 2020, hvor de vil spille hele to gange for et siddende publikum. 
 
Udover at være et af de mest anerkendte bands på den internationale indie-scene, har Tindersticks over de seneste 25 år samarbejdet med symfoniorkestre og bidraget med musik til utallige internationale projekter indenfor kunst, teater, mode, tv og film. Bandet har også samarbejdet med navne som Isabella Rossellini og Robert Pattinson, og i 2017 skabte bandet en eksperimenterende og hypnotisk film, der sikrede dem en plads til filmfestivalen CPH:DOX.
 
Tindersticks gav ved den lejlighed koncert på Kunsthal Charlottenborg og til en todelt optræden gav bandet præsenterede de efterfølgende deres videoværk, ‘Minute Bodies’ - en timelapse-video baseret på arbejdet af den britiske naturdokumentarist og timelapse-pioner F. Percy Smith. En optræden, der cementerede, hvordan de legendariske briter med deres grænsesøgende tilgang til musikken, stadig er højaktuelle den dag i dag, og konstant udfordrer sig selv og deres publikum. 
 
Tindersticks blev dannet i Nottingham i 1992 af de tre originale medlemmer; frontmand Stuart A. Staples, David Boulter og Neil Fraser, og i 00’erne sluttede Dan McKinna og Earl Harvin Jr. sig til bandet. Men inden da havde bandet allerede udsendt to mesterværker, der begge havde titlen ”Tindersticks”, som cementerede deres placering som et eksperimenterende og dragende orkester i særklasse med Staples’ mørke stemme som et naturligt midtpunkt.
 
Tindersticks har senest udgivet albummet, ‘The Waiting Room’, i 2016, der blev rost af en lang række medier både herhjemme og i udlandet. Nu vender det kritikerroste band tilbage med et nyt album i slutningen af året, og der er heldigvis også en dansk koncert i kalenderen, hvor Stuart A. Staples og resten af bandet vil udfolde deres smukke, mørke toner i Store VEGA 25. april 2020.
 
Bemærk: Koncerterne er med siddepladser, hvilket betyder, at der er et begrænset antal billetter i salg til koncerterne.
 
Billetter til ekstrakoncerten med Tindersticks den 26. april kan købes fra fredag den 13. september kl. 10.00 via ticketmaster.dk.
 
Koncerterne arrangeres af Down The Drain Concerts i samarbejde med VEGA.