Legendariske Tindersticks kommer til både Aarhus og København

Legendariske Tindersticks kommer til både Aarhus og København

Tindersticks udgav sidste år deres 11. studiealbum, og i den forbindelse annoncerede bandet et besøg på dansk jord. De britiske veteraner giver koncert 30. oktober i Aarhus og 3. november i København.

Siden 90’erne har engelske Tindersticks været stamgæster i koncerthaller over hele verden, udgivet intet mindre end nu 11 studiealbums og lavet soundtracks til otte film af den prisvindende instruktør Claire Denis. Nu, knap tre årtier siden de startede, er Tindersticks tilbage med deres 11. studiealbum ’No Treasure But Hope’ og en efterfølgende verdensturné, der bringer det anmelderroste band til Danmark. Tindersticks skulle oprindeligt have spillet to udsolgte koncerter i april, som desværre blev aflyst, men heldigvis er det lykkedes at booke to nye koncerter i efteråret 2020. Den ene på Voxhall i Aarrhus og den anden i DR Koncerthuset, hvor de vil spille for et siddende publikum i Koncertsalen.

Udover at være et af de mest anerkendte bands på den internationale indie-scene, har Tindersticks over de seneste 25 år samarbejdet med symfoniorkestre og bidraget med musik til utallige internationale projekter indenfor kunst, teater, mode, tv og film. Bandet har også samarbejdet med navne som Isabella Rossellini og Robert Pattinson, og i 2017 skabte bandet en eksperimenterende og hypnotisk film, der sikrede dem en plads til filmfestivalen CPH:DOX.

Tindersticks gav ved den lejlighed koncert på Kunsthal Charlottenborg og til en todelt optræden præsenterede bandet efterfølgende deres videoværk, ‘Minute Bodies’ – en timelapse-video baseret på arbejdet af den britiske naturdokumentarist og timelapse-pioner F. Percy Smith. En optræden, der cementerede, hvordan de legendariske briter, med deres grænsesøgende tilgang til musikken, stadig er højaktuelle den dag i dag og konstant udfordrer sig selv og deres publikum.

Tindersticks blev dannet i Nottingham i 1992 af de tre originale medlemmer; frontmand Stuart A. Staples, David Boulter og Neil Fraser, og i 00’erne sluttede Dan McKinna og Earl Harvin Jr. sig til bandet. Men inden da havde bandet allerede udsendt to mesterværker, der begge havde titlen ”Tindersticks”, som cementerede deres placering som et eksperimenterende og dragende orkester i særklasse med Staples’ mørke stemme som et naturligt midtpunkt.

Tindersticks’ 10. album ‘The Waiting Room’, der blev udgivet i 2016, blev rost af en lang række medier både herhjemme og i udlandet, og det kritikerroste band skuffede naturligvis heller ikke, da de udgav det nyeste skud på albumstammet i 2019. ’No Treasure But Hope’ tog anmelderne med storm, og vi kan nu glæde os over, at der heldigvis er to danske koncerter i kalenderen, hvor Stuart A. Staples og resten af bandet vil udfolde deres smukke, mørke toner på Voxhall den 30. oktober og i DR Koncerthuset den 3. november 2020.

Bemærk: Koncerten i DR Koncerthuset er med siddepladser, hvilket betyder, at der er et begrænset antal billetter i salg til koncerten.

Billetter til koncerten med Tindersticks kan købes fra tirsdag den 19. maj kl. 10.00 via www.drkoncerthuset.dk og www.fondenvoxhall.dk.

Koncerterne arrangeres af DTD Concerts i samarbejde med DR Koncerthuset og VoxHall.

Kalender
Aktuelle koncerter