Lisa Hannigan i Lille VEGA

Lisa Hannigan i Lille VEGA

Vidunderlig vokal og slagkraftige tekster fra sangskriveren Lisa Hannigan

Den 3. april inviterer Lisa Hannigan publikum med ind i et legende og eksperimenterende lyrisk univers, når hun spiller sine smukke melankolske skæringer i Lille VEGA.

Lisa Hannigan begyndte sin musikalske karriere som medlem af Damien Rices band, hvor hendes yndefulde røst er det første du hører i klassikere som ”I Remember” og ”9 Crimes”.

Hun forlod bandet efter en turbulent tid med Rice, som både var hendes musikalske partner og kæreste.

I 2007 startede hun sin solokarriere, som har kastet tre anmelderroste albums af sig. Det seneste, At Swim, udkom i sommeren 2016, og er produceret af selveste Aaron Dessner fra The National.

At Swim er en barsk skønhed. Lyrikken er mørk og melankolsk, men kommer under kærlig behandling i Dessners blide produktioner. Sangerindens vokal svinger som et pendul i hendes imponerende register, og resultatet er smukke dansende melodier, som både favner lys og mørke. Hannigans lyriske billedsprog er legende og eksperimenterende med temaer, der centrerer sig om isolation, hjemve og kærlighed. The Guardian skriver om albummet:

”Several songs have a deep, troubling power: death and darkness haunt We, the Drowned and Prayer for the Dying, and gentle opener Fall casually suggests: “Hang the rich and spare the young.” These are stunningly pretty songs with quietly powerful undercurrents”

Transatlantisk flaskepost mellem London og New York

Efter at have turneret i to år med sit forrige album Passenger påbegyndte den irske sangskriver arbejdet med At Swim. Hun var lige flyttet til London og kæmpede med at skrive nyt materiale, langt væk fra de trygge omgivelser og vante referencepunkter. Men gennembruddet kom for alvor, da hun en dag modtog en e-mail ud af det blå fra Aaron Dessner. Hun ved i dag stadig ikke, hvorfor den New York-baserede producer og multiinstrumentalist rakte hånden ud for at tilbyde sin hjælp og vejledning, men det var som sendt fra himlen.

Dessner og Hannigan gennemførte en transatlantisk korrespondance, hvor de udvekslede strofer og stumper af musik. Derefter påbegyndte de indspilningerne af de 11 skæringer i New York. I sparringen med Dessner opdagede Hannigan den kollaborative ånd, som hun havde savnet efter hun forlod Dublin. Efter fem års intensivt arbejde med pladen var hun klar til at udgive albummet. 

Kalender
Aktuelle koncerter