Little Simz i Pumpehuset

Little Simz i Pumpehuset

DEN KVINDELIGE KONGE AF BRITISK HIP HOP KOMMER TIL DANMARK

Hun har turneret med Gorillaz, og Kendrick Lamar er selverklæret fan. Til maj får København besøg af en af de dygtigste, kvindelige rappere på hip hop scenen lige nu.

Simbiatu Abisola Abiola Ajikawo blev født i Nordlondon i 1994 af nigerianske forældre. Allerede i 2010, bare 16 år gammel, udgav Simbiatu sit første mixtape, der fik titlen ”STRATOSPHERE ”. Efterfølgende udgav hun intet mindre end otte mixtapes, og i 2015 udkom Little Simz’ debutalbum ”A Curious Tale of Trials + Persons”, der blev udgivet på hendes eget label ”Age: 101 Music”, co-signet af Kendrick Lamar og J. Cole.

 Og skulderklappet fra hiphop-koryfæerne er med rette: Little Simz er en helt fænomenalt dygtig teknisk rapper, og når hun går fra rap til sang kan man spore både Lauryn Hill og Drake i hendes mørke hip hop-univers. ”A Curious Tale of Trials + Persons” scorede en karakter på 7,8 på musikmagasinet Pitchfork, og med det, voksede Little Simz’ fanskare sig større og større, både blandt publikummer og anmeldere. I 2016 udgav hun sit andet album, der trak referencer til Alice i Eventyrland og således fik titlen ”Stillness in Wonderland”. Konceptalbummet startede som en kortfilm, der blev til en tegneserie, og da albummet kom, kastede det en turne i Australien af sig, samtidig med at Little Simz åbnede dørene for hendes helt egen mini-festival i London, der fik navnet ”Welcome To Wonderland”.

 Der er allerede sket meget i 23-årige Simbiatus liv inklusive et samarbejde på Gorillaz’ ”Garage Palace”, og efterfølgende var hun med som opvarmning på deres ”Humanz”-turne i 2017. Og så har hun allerede besøgt Danmark flere gange. Fans i både Aarhus, Odense og København har kunne opleve hendes koncerter. Desuden har hun optrådt på Roskilde Festivals Apolloscene i 2016 og til Distortion Ø sidste år. Til sidstnævnte koncert var GAFFAs Signe Aarestrup tilstede. Hun kvitterede med fem stjerner og skrev, at: ”Little Simz i sandhed er en konge inden for sin genre”. Så du kan godt forberede dig på en royal behandling når Little Simz optræder på Pumpehusets scene den 16. maj.