Mørk popprinsesse med dyb og dragende klang

Mørk popprinsesse med dyb og dragende klang

Den unge sangerinde fra London har fået anmeldere til at proklamere, at der muligvis er en ny Lana Del Rey i pop-støbeskeen. Poplyden er mørk og velproduceret, og singler som “Hotter Than Hell” tyder på, at Dua Lipa er en ny popprinsesse på den britiske stjernehimmel. Den dansable pop er en mosaik af stilarter, men er primært inspireret af hiphop og klassisk soul.

Eftertænksomhed og rapinspiration 
Dua Lipa har altid vidst, at hun ville være popsanger. På barndomsværelset lød der toner fra både Bob Dylan, David Bowie og Tupac ud af højtalerne, og den eklektiske musiksmag er blevet hos Lipa siden. Indflydelsen fra både singer/songwriter-forbillederne og rapmogulerne blev afgørende for hendes sangskrivning.

Eftertænksomheden og drømmene har allerede drevet Lipa langt i en meget ung alder. Som 13-årig flyttede hun med sin familie tilbage til Kosovo, men drømmen om at nå til tops på den britiske musikscene slap hun aldrig. Som 15-årig rejste hun alene retur til London, hvor hun tog de spæde skridt i retningen af den karriere, hun har i dag.

I dag, fire år senere, har Dua Lipas dybe og dragende klang åbnet dørene til samarbejder med bl.a. Emile Haynie (Lana Del Rey, FKA Twigs) og Andrew Wyatt (Miike Snow, Charli XCX) og ført til studio sessions i både London, LA, Stockholm, New York og Toronto.

Både The Guardian og Forbes Magazine har spået Dua Lipa en lys fremtid på pophimlen og taget godt imod singlerne “New Love” og “Hotter Than Hell”. Med topplaceringer på både YouTube og Spotify og optrædener på bl.a. SXSW er der grund til at holde øje med den spirrende stjerne.