Massive Attack - TAP1, 7. februar

Massive Attack - TAP1, 7. februar

DE ENGELSKE TRIPHOP PIONERER GÆSTER TAP1 DEN 7. FEBRUAR 2016 MED NYT MATERIALE OG SPÆNDENDE SAMARBEJDE I ÆRMET!

Der har de seneste år været gang i en del rygter omkring nye udspil fra Massive Attack, samt snak om kollaborationer med både gamle og nye venner af gruppen. I løbet af det seneste år er nogle af disse rygter blevet bekræftet, som for eksempel at de igen samarbejder med Tricky, der sidst gæstede deres anmelderroste plade "Protection" fra 1994. Dertil er samarbejdet med den aktuelle rapgruppe, Run The Jewels, ligeledes bekræftet af gruppen selv.

Der er lagt op til kollaborationer, som mange fans nok vil glæde sig til. I forbindelse med offentliggørelsen af denne turné, har bandet bekræftet, at der udkommer nyt materiale senere på året. Gruppen tager på turné i januar og februar 2016 hvor TAP1 vil være deres danske stop på turen. Yderligere byer som Luxembourg, Bruxelles, Milano, Paris, Amsterdam, Berlin m.fl. er på listen.
 
Massive Attack er kendt som en af de mest innovative og indflydelsesrige bands fra 90’erne, og spiller en enestående blanding af hiphop, sjælfyldte melodier, dub og samples af alt fra punk til hiphop og har på verdensplan solgt over 11 millioner albums. Flere af deres udgivelser er kåret som værende blandt de bedste i verden - bl.a. er nummeret "Unfinished Sympathy" fra deres debutalbum "Blue Lines", igen og igen blevet kåret som verdens bedste sang af forskellige engelske musiktidskrifter.
 
Gruppen har rødder i det toneangivende DJ-kollektiv The Wild Bunch, der havde sin gang i Bristol i midt 80’erne, og som var kendte for at blande genrer fra punk til reggae. Kollektivet ophørte i slutningen af 80’erne og ud fra det, dannede de to medlemmer, Andrew ”Mushroom” Vowles og Grant ”G” Marshall Massive Attack med den lokale graffiti kunstner og rapper 3D, Robert del Naja.

Med dette lineup satte de for alvor deres fingeraftryk på den – dengang – helt nytænkende og mega hypede triphop genre. Bandet blev dermed forbilleder for den elektroniske musik op gennem 90’erne. Samtidig var de en vigtig del af de kunstnere, som fik sat den engelske by, Bristol, på landkortet. Andre kunstnere fra Bristol tæller blandt andet Portishead, Tricky og produceren Nellee Hooper (Björk, U2, Madonna m.fl.).

Med som support kommer Young Fathers, som vandt en Mercury Prize i 2014 for deres debutalbum.