Massive Attack vender tilbage

Massive Attack vender tilbage

MASSIV PUBLIKUMS-EFTERSPØRGSEL FÅR DE ENGELSKE TRIPHOP PIONERER TIL ATTER AT BESØGE KØBENHAVN

Da Massive Attack annoncerede deres TAP1-koncert blev de knap 6.000 billetter revet væk på under ét døgn. Bandet aflægger nu atter København et besøg. Denne gang bliver koncerten afholdt i Forum, men også denne gang gælder det om at være hurtig på tasterne, hvis man vil sikre sig en billet til showet.

Udover det fantastiske show i TAP1 den 7. februar blev 2016 desuden skudt godt i gang kort før koncerten med EP-udgivelsen "Ritual Spirit", hvor både Young Fathers og Tricky var at finde som gæster. 

Massive Attack er kendt som et af de mest innovative og indflydelsesrige bands fra 90’erne og spiller en enestående blanding af hiphop, sjælfyldte melodier, dub og samples af alt fra punk til hiphop. Bandet har solgt over 11 millioner albums på verdensplan. Flere af deres udgivelser er kåret som værende blandt de bedste i verden - bl.a. er nummeret "Unfinished Sympathy" fra deres debutalbum "Blue Lines" igen og igen blevet kåret som verdens bedste sang af forskellige engelske musikmedier.
 
Gruppen har rødder i det toneangivende DJ-kollektiv The Wild Bunch, der havde sin gang i Bristol i midt 80’erne, og som var kendte for at blande genrer fra punk til reggae. Kollektivet ophørte i slutningen af 80’erne og ud fra det, dannede de to medlemmer, Andrew ”Mushroom” Vowles og Grant ”G” Marshall Massive Attack med den lokale graffitikunstner og rapper 3D, Robert del Naja.

Med dette line-up satte de for alvor deres fingeraftryk på den – dengang – helt nytænkende og mega hypede triphop genre. Bandet blev dermed forbilleder for den elektroniske musik op gennem 90’erne. Samtidig var de en vigtig del af de kunstnere, som fik sat den engelske by, Bristol, på landkortet. Andre kunstnere fra Bristol tæller blandt andet Portishead, Tricky og produceren Nellee Hooper (Björk, U2, Madonna m.fl.).