Matthew E. White til Århus og København

Matthew E. White til Århus og København

DEN HVIDE SOUL-MESSIAS VENDER TILBAGE TIL HOVEDSTADEN OG ÅRHUS

Virginia-sangskriveren Matthew E. White blev modtaget som en anden messias, da han i 2012 solodebuterede med albummet, ‘Big Inner’. Det blev et af dét års mest roste værker, og den 30-årige sangskriver turnerede omfattende og optrådte blandt andet på Roskilde Festival.

Whites hvide fortolkning af soulen er blevet sammenlignet med Motown- og Muscle Shoals-lyd, men han opdaterer den i en mere tidssvarende, mere drømmende produktion med sin lavmælte vokal. Alt sammen dog stadig inspireret af gospelmusikkens religiøse tekstunivers.

Det toneangivende amerikanske musikmagasin, Pitchfork, udnævnte ‘Big Inner’ til et af 2012’s stærkeste plader, og herhjemme (hvor albummet først udkom i 2013) placerede Ekstra Bladet det på førstepladsen blandt årets bedste, mens både GAFFA og Soundvenue uddelte 5 stjerner.

Matthew E. White fulgte i marts op på succesen med sit andet udspil, ‘Fresh Blood’, der stort set fik lige så megen ros med på vejen. GAFFA og Soundvenue honorerede igen begge med 5 stjerner, og sidstnævnte konkluderede, at White havde “skabt en symfonisk hyldest til åndelighed, kærlighed, musikalitet, frihed og fællesskab”.

Den nu 32-årige herre har netop optrådt i forbindelse med dette års NorthSide festival, men til oktober vender han for første gang siden 2013 tilbage til landet for at give klubkoncerter i henholdsvis VoxHall i Aarhus og hovedstadens Store VEGA.